Yargıtay "kasıt yok" dedi.. Çayan Birben'e gaz sıkan polisler, "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan yargılanacak.. 2012 yılında bir kavgayı ayırmaya çalışırken polisin sıktığı biber gazı nedeniyle hayatını kaybeden Birben'in dosyası, Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi..

Çayan Birben, 27 Mayıs 2012'de Yalova'da bir kavgayı ayırmaya çalışıyordu.. Polis biber gazı sıktı, Birben o gaz yüzünden hayatını kaybetti.

Adli Tıp'ın raporunda yakın mesafeden sıkılan biber gazının yol açmış olduğu doğrulandı.. Bu bilgi iddianameye de girdi, ancak buna rağmen 4 polisin "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlaması ile yargılanması istendi.

İddianameyi kabul eden Yalova 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi, suçlamanın bu değil, "silahla kasten yaralama" olması gerektiğini savundu. Dosyanın Yargıtay'a gidebilmesi için görevsizlik kararı verdi..

Yargıtay ise, sanıkların itirazlarını haklı buldu.. Olayda kasıt "olmadığı" hükmüne vardı.. Dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşıdı.. Birben'e gaz sıkan polisler "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlamasından yargılanacak.

kanalb