4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 2. Maddesi kapsamında Yargıtay’a başvurarak talepte bulunan avukatlar, Yargıtay’dan konu ile ilgili bilgi bekliyorlar.
Hukukihaber.net'in görüştüğü avukatlar ise; ilgili yasa hükmünün emredici nitelikte olduğunu söyleyerek, İcra ve İflas işlerine dair kararların TAMAMININ Yargıtay’ca yayımlandığı bir mecranın olmadığını belittiler.
Özel sektördeki bir çok yazılım şirketince ve bazı karar sitelerinde bu kararların ücretli olarak satıldığını belirten avukatlar, Yargıtay’ı yasal yükümlülüğünü yerine getirmeye davet ettiler. 
[email protected] mailine iletilmiş ve bilgi talep edilen örnek bir başvuru içeriği şu şekilde:    
“2004 Sayılı İcra İflas Kanunu’nun 14. Maddesinde “…Yargıtay, icra ve iflas işlerine ait kararların tamamını düzenli olarak yayımlar. Buna ilişkin esaslar Yargıtay tarafından yönetmelikle düzenlenir.” kuralına yer vermektedir. Tırnak içinde alıntılanan hükümle Yargıtay’a verilen görev kapsamında bugüne kadar yapılan işlerin Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca tarafıma bildirilmesini talep ederim. Saygılarımla. Av. KEMAL VURALDOĞAN”
İİK’nun ilgili 14. (Ek fıkra: 17/7/2003-4949/3 md.) maddesi şu şekilde:
Tüzük, yönetmelik ve yargıtay kararları :
Madde 14 – (Değişik: 18/2/1965 - 538/10 md.)
Bu kanunun uygulama şekli tüzükle, icra ve iflas daireleri ile tetkik mercilerinde tutulacak defterlerle dosyaların ve diğer basılı kağıtların düzenlenme şekilleri Adalet Bakanlığınca hazırlanacak yönetmelikle tayin ve tesbit olunur.
(İkinci fıkra mülga: 6/6/1985 - 3222/47 md.)
(Ek fıkra: 17/7/2003-4949/3 md.) Yargıtay, icra ve iflâs işlerine ait kararların tamamını düzenli olarak yayımlar. Buna ilişkin esaslar Yargıtay tarafından yönetmelikle düzenlenir.