İlimizdeki Berberler ve Kuaförler Odası başkanları yaptıkları basın toplantısında haksız rekabeti ortadan kaldıracak Yargıtay kararını açıkladı. Artık Berberler camlarına fiyat tarifesi asamayacak.

Kocaeli Kuaförler Odası Başkanı Gülseren Turgut, Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, Gölcük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mevlüt Gül, Gebze Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Kenan Çelik’in yaptıkları ortak açıklamada esnafları ekonomik ve psikolojik olarak mağdur eden ve müşterileriyle karşı karşıya getiren camlarına odalar tarafından belirlenen tarifelerin çok altında fiyatlar yazarak haksız rekabetin Yargıtay kararı ile ortadan kalktığını söylediler.

Üyelerinin Yargıtay’ın aldığı karara uymalarını isteyen oda başkanları açıklamalarında şunları söylediler, “Yargıtay tarafından onanan kararın uygulanması için Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin uygulaması için hazırladığımız dilekçelerini kendilerine teslim edeceğiz. Bizler Oda yönetimleri olarak halkımızı mağdur etmeyecek şekilde farklı sınıflarda fiyat tarifeleri belirleyerek uygulanmasını tavsiye ediyoruz. Yargıtay kararına uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktıra” Berberler ve Kuaförler Oda başkanları, haksız rekabeti ortadan kaldıracak mahkeme kararının alınmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.



http://ozgurkocaeli.com.tr/