Daha önceki bir davada, 'Bir kere aldatmadan bir şey olmaz' diyen Yargıtay yine çok ses getirecek bir karara imza attı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi; 'Aldatan kocayı eşi bir defa affetmişse; kocanın aynı kadınla tekrarlanan birlikteliği aldatmak sayılmaz' dedi. Yargıtay’ın çok tartışılacak kararına göre bu durumda sadece yeni bir kadınla birliktelik aldatmak sayılacak.
'Aynı kadınla 2. aldatma ağır kusur sayılmaz'

İstanbul Anadolu 5. Aile Mahkemesi’nde görülen boşanma davasında; Aldatan koca A.Y, eşi K.Y aleyhine şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı. Mahkeme “Aldatan kocayı eşi bir defa affetmişse; kocanın aynı kadınla tekrarlanan birlikteliği aldatmak sayılmaz, bu nedenle koca boşanmada ağır kusurlu değildir.” diyerek aldatan koca lehine boşanma kararı verdi.

'Aldatmak ile hakaret eşit kusurdur'

İstanbul Anadolu 5. Aile Mahkemesi vermiş olduğu ilginç kararda ayrıca; “Kocanın eşini, 2. defa aynı kadınla aldatması ile eşin kocaya hakaret etmesi eşit oranda kusurdur.” dedi.

Görülen boşanma davasında davacı koca; “Karısının kendisine hakaret ettiğini bu davranışın evlilikte kusurlu bir davranış olduğunu evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olduğunu” söylerken, aldatılan kadın ise; “Kendisini aldatan kocasını bir kez affettiğini, bunun üzerine barıştıklarını, ancak daha sonra kocasının aynı kadınla yaşamaya devam ettiğini öğrendiğini, buna rıza göstermediğini” söyledi.

Koca A.Y’NİN çocuklarına karşı kötü muamelede bulunması neticesinde kocasına sinirlenip annelik içgüdüsüyle tepki gösterdiğini açıklayan K.Y’Yİ yerel mahkeme aldatan koca ile eşit kusurlu buldu. 

Yargıtay kararı oybirliğiyle onadı

Yerel Mahkemenin bu kararı davalı kadının avukatlarınca temyiz edildi. Daha önce pek çok tartışmalı karara imza atan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin aldatan koca lehine olan bu kararını onadı. 

ÖZEL - MEHMET ALİ AY / HUKUKİ HABER

Kaynak http://www.hukukihaber.net/kararlar/yargitay-ayni-kadinla-2-aldatma-agir-kusur-sayilmaz-h51240.html