Yaşam öyküsü filmlere konu olabilecek kadar renkli olanTransseksüel Öykü Özen'in yargılandığı çete davasından aldığı 35 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Karar sonrasında hapse girmemek için yurt dışına kaçan Özen, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından bu durumu doğrulayan bir veda yazısı yazdı.

Brezilya'ya kaçtığı öne sürülen Özen, ''Ne yazı ki ülkemde artık adalet kalmadığı için tekrar dönmek üzere ülkemi terk ediyorum" diye yazdı.

Bursa'da erkek arkadaşı M.Ö. ile evlenebilmek için bankadan kredi çekip cinsiyet değiştiren Öykü Özen, Bursa'da şiddete karşı ilk panik butonu alanlar arasında yer alıp, M.Ö.'ye boşanma davası açtı. Boşanma davası sürerken, Öykü Özen geçtiğimiz genel ve yerel seçimler öncesi CHP saflarından siyasete atıldı. Bu dönemde Habertük'e röportaj veren Özen, kendisi gibi olan pek çok kişinin hayallerini gerçekleştirmek istediğini söylemişti. Özen, önce milletvekili aday adayı olan daha sonra da meclis üyeliğine adaylığını koysa da başarılı olamadı. Kısa adı Gökkuşağı olan Bursa Travestileri, Transeksüelleri, Geyleri, Lezbiyenleri, Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği'nin de başkanlığını yapan Özen, kaybetmesine rağmen mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

YARGITAY MAHKEME KARARINI ONAYINCA

Ama Öykü Özen ve boşanma davası açtığı M.Ö. hakkında Bursa'da fuhuş çetesi kurdukları iddiasıyla 2009 yılında İl Emniyet müdürlüğü Ahlak Bürosu ekiplerinin 'Sonbahar' adını verdiği operasyonun ardından İstanbul'da açılan dava Özen'in beklemediği bir şekilde sonuçlandı. Yargıtay dava kapsamında 2 yıldan fazla cezaevinde kalıp tahliye olan Özen hakkındaki 35 yıllık mahkumiyet kararını onadı. Mayıs ayında onanan bu kararın ardından ortalarda görünmeyen Öykü Özen'in yurt dışına kaçtığı, Brezilya'nın başkenti Rio de Janerio'ya gittiği öne sürüldü. Telefonlarını da kapatan Özen de sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında bu iddiayı doğular şekilde veda yazısı yazdı.
Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu öne sürülen Öykü Özen Evren'in sosyal paylaşım sitesinde yazdığı Türkiye'ye vedası şöyle:

"Ülkemde Ne Yazık Ki İnsanca Yaşama Ve Hak Mücadelesi Verirken Hep Acı Çektim... Ve sonunda ülkemi terketmek zorunda kaldım.... 4.770 yılla ceza alıp yargılanmama sebep oldu bu hak ve özgürlük mücadelem... Ve sonunda 35 yıl ceza almama karar verdi ve onaylandı. Seçim yapmam gerekiyordu ya bu ülkeden gidecektim ya da tutuklanıp hak arayacaktım. Ne yazık ki ülkemde artık adalet kalmadığı için tekrar dönmek üzere ülkemi terk ediyorum... Ama her şeye rağmen özgürlük ve hak mücadelem devam edecek. Fuhuş için çıkar amaçlı örgüt kurmakla suçlayıp 35 yıl ceza veren bu devlet. Ne yazık ki genelevleri çalıştıran ve sen bu ülkede en çok bu işi layıkıyla sen yaptırdın diye Madild Manukyan'a vergi rekortmeni diye kutlayan bu ülkenin cumhurbaşkanı. Ve aynı zamanda başta şehrim Bursa ‘nın her yerinde masaj salonlarında mutlu son varken ve bu hükümetle çay ocaklarında konsamatris tanımışken ben bunu yaşadım. Travesti ve transseksüelleri fuhuşa iten de bu toplum ve bu devlet. Bu ülke insanlara hayatta durma şansı vermiyor. Adaletin olduğu bir Türkiye, insan haklarının ve ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye diliyorum.!"