ŞANLIURFA- Yaptığı dev etkinliklerle isminden sıkça söz ettiren ancak Diyarbakır 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce açılan kapatma davasının geçtiğimiz günlerde Yargıtay tarafından onanarak kapatılan Mustazaf Der'e destek çığ gibi büyüyor.

Kapatma kararı üzerine her kesimden tepkiler gelirken, birçok ilde kitlesel basın açıklamaları yapılıyor. Bu kapsamda Şanlıurfa'da dün yapılan kitlesel basın açıklamasına katılmak üzere kapatılan Mustazaf Der'in Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz ve derneğin üye ve gönüllerinden oluşan bir grup Diyarbakır'dan araç konvoyu ile yola çıkmıştı.

Şanlıurfa girişindeki polis engeline rağmen kitlesel basın açıklamasına katılan konvoy, Gaziantep'teki kitlesel basın açıklamasına katılmak üzere Şanlıurfa'dan hareket etti. Araç konvoyunun yol güzergâhında bulunan Suruç, Birecik ve Nizip'ten de konvoya katılımın olduğu gözlendi.

Bugün saat 14.00'te Gaziantep Maarif Kavşağında, Mustazaf-Der'in kapatılması ve başörtülü kızının eğitim hakkında ısrar eden anne Güllü Çevik'e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezası kitlesel basın açıklamasıyla kınanacak. Kitlesel eylemde kapatılan Mustazaf Der'in Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz'ın basın açıklaması öncesi derneklerinin kapatılmasıyla ilgili kısa bir konuşma yapması bekleniyor.

Her hangi bir engelleme olmaması durumda konvoy saat 12.00'de Gaziantep'te olması bekleniyor. (M. Salih Keskin -İlka