Murisin Borçlarından Sorumluluk

Tapuda  kayıtlı   bir taşınmazın   noter  tarafından düzenlenen satış vaadi sözleşmesi ile satışı, kişisel borç doğuran bir sözleşme olması nedeniyle geçerli olup, sözleşmenin geçerliliği satıcının satış tarihinde veya daha sonra o şeye malik olması şartına bağlı değildir. Devamı..

Ön İncelemenin Duruşmasız Yapılmasıı,Yoksulluk Nafakası

Mahkemece, ön incelemenin duruşmasız yapılmasına karar verilip, tarafların anlaşamadıkları hususlar tespit edilmeden doğrudan tahkikat aşamasına geçilmesi usul ve yasaya aykırıdır.

Ancak, hükmün bozulabilmesi için, usule ilişkin bu hatanın hükmü değiştirecek nitelikte bulunması gerekir. Devamı..

Elatmanın Önlenmesi ve Yıkım, İyiniyet,Temliken Tescil

Bir kimse kendi malzemesi ile başkasının taşınmazına sürekli, esaslı ve tamamlayıcı nitelikte yapı yapmışsa ve yapının değeri açıkça arazinin değerinden fazlaysa, iyiniyetli taraf uygun bir bedel karşılığında yapının ve arazinin tamamının veya yeterli bir kısmının mülkiyetinin malzeme sahibine verilmesini isteyebilir. Devamı..


Açıklanması Geri Bırakılan Hükmün Açıklanması

Yeni  işlenen suçun, açıklanması geri bırakılan hükmün kesinleşme tarihinden önce işlenmesi halinde bu nedenle hükmün açıklanamayacağı gözetilmelidir. Devamı..

 

Silahla Tehdit, Mala Zarar Verme, Fikri İçtima


Sanığın,   evinin balkonuna çıkarak aralarında anlaşmazlık bulunan mağdurun bulunduğu yöne doğru ancak doğrudan onu hedef almaksızın, otomobilinin alt ve yere yakın bölgelerine isabet sağlayacak şekilde birden fazla atışla otomobile zarar verdiği olayda; tek eylemle mala zarar verme ve tehdit suçunun oluştuğu ancak, TCK.nın 44.maddesi uyarınca en ağır cezayı gerektiren silahla tehdit suçundan TCK.nın 106/2-a maddesi uyarınca hüküm kurulması gerektiği gözetilmelidir. Devamı..

Konut Dokunulmazlığının Bozulması

1-) Konut dokunulmazlığım bozma suçunun birden fazla kişi ile birlikte işlenmesi durumunda, başka bir anlatımla TCK'nın 116. maddesi ile 119. maddesinin birlikte uygulanması gereken ahvalde suç uzlaşma kapsamından çıkmaktadır.

2-) Soruşturma sırasında uzlaşmayı kabul etmeyen mağdurun, kovuşturma aşamasında uzlaşmayı kabul etmesi

halinde CMK’nın 254. maddesi uyarınca uzlaştırma yoluna gidilmesi mümkün değildir.. Devamı..