İhanet cezasız kalmıyor. Yargıtay, ihanet suçunu işleyen iki tarafa da cezayı kesti. Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi, aldatılan kadının alacağı tazminatı, ister kendisini aldatan kocasından isterse de kocasının birlikte olduğu sevgilisinden tahsil edebileceğine karar verdi. Olay Ankara'da yaşandı. H.N. isimli kadın, takip ettiği kocasını sevgilisinin evinde 'bastı'.

EVLİ OLDUĞUNU BİLE BİLE...

Mahkeme, kocası hakkında boşanma davası da açan H.N'nin, 'kocanın zinası nedeniyle' kişilik haklarının zedelendiği sonucuna vararak kadına 12 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. H.N, kocasının  sevgilisinden "Kocamın evli olduğumu biliyordu, o halde beraber oldu. Kişilik haklarıma bu davranışıyla kadın da saldırdı" diyerek tazminat istedi. Ankara 3'üncü Aile Mahkemesi eşinin sevgilisinin de kadına tazminat ödemesine hükmetti.

İSTEDİĞİNDEN TAZMİNAT ALABİLİR
 

Temyiz incelemesini yapan Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi, "Kişilik haklarını zedeleyen aldatma eylemini kocası işlemiş, sevgilisi de bu eyleme iştirak etmiştir. Bu durumda davacı kadın 12 bin TL tazminatı ister kocasından isterse onun sevgilisinden tahsil edebilir. Tahsil edilecek miktar 12 bin TL'den fazla olamaz" dedi. Yargıtay'ın kararında hem aldatan kocadan hem de onun sevgilisinden ayrı ayrı tazminat alınamayacağı belirtildi. Yargıtay bu gerekçelerle Ankara 3'ncü Aile Mahkemesi'nin kararını düzelterek onadı.


Ersan ATAR -Takvim