VERGİ BEYANNAMELERİ İLE SGK BİLDİRGELERİ 2016 YILI İÇİNDE BİRLEŞTİRİLECEK

Davutoğlu, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde Türkiye’de yatırımı bulunan yabancı sermayeli firma temsilcileriyle bir araya geldi.

2016 Yılı içerisinde Vergi beyannameleriyle sosyal güvenlik bildirgelerini birleştireceklerini söyledi.

Yabancı yatırımcılarla yaptığı bu ilk toplantının son olmayacağını dile getiren Davutoğlu, yatırımların Türkiye’de hem kapsam hem de mahiyet ve çap olarak genişlemesinin ülkenin önemli hedeflerinden, kendilerinin de en önemli kalkınma araçlarından biri olduğunu vurguladı.

“Gereksiz bürokrasi üreten tüm süreçler ayıklanacak”

Davutoğlu, “Gereksiz bürokrasi üreten tüm süreçler ayıklanacak, en az bürokrasi ve kırtasiyeyle en hızlı hizmetin tamamlanabilmesi sağlanacaktır. Yatırımların önündeki idari ve teknik zorluklar, ilgili kurumların fikirleri alınarak azaltılacaktır” şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarında basitleştirme, enerji lisans, ruhsat ve izin işlemlerinde kolaylaştırmayı gerçekleştireceklerini, şirketlerin kuruluş ve tasfiye işlemlerinin kolaylaştırılmasını sağlayacaklarını, vergi beyannameleriyle sosyal güvenlik bildirgelerinin birleştireceklerini söyledi.

Buna göre;

Mükellefler tarafından vergi dairelerine verilen beyannameler ile Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen bildirgeler tek bir platform üzerinden birleştirilecek, bu sayede beyanname sayısı azaltılacaktır.

Vergi Usul Kanununun uluslararası standartlara ve modern vergi ilkelerine uygun bir yapıya
kavuşması sağlanacaktır

Mali mevzuatta yer alan dönemsel artışları belirli bir göstergeye bağlayan tüm düzenlemeler
gözden geçirilecek ve bu tür düzenlemelerde rasyonelleşmeye gidilecektir.


http://www.muhasebedr.com/vergi-beyannameleri-ile-sgk-bildirgeleri-birlestirilecek/