ANKARA - ZEYNEP AKYIL

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye genelinde elektronik satmaca (e-Fatura) uygulamasından yararlanan mükellef sayısının 50 bini aştığını, dü sene zarfında bu sayıyı 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bakan Ağbal, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, gelişen hızla gelişen teknolojinin imkanlarını kullanarak, mükelleflerin ticari belgelerini elektronik ortama taşıdıklarını söyledi.

Bu kapsamda fatura, bilet ve ticari defterlerin elektronik ortamda oluşturulmasına, iletilmesine, korunum ve ibraz edilmesine imkân sağlandığını özetleyen Ağbal, “Böylece birlikte yandan mükelleflere ehemmiyetli maliyet avantajları sağlarken, birlikte yandan da Bakanlığın eşya dışı iktisat ile mücadeledeki olanaklarını artırdık” dedi.

Gelinen gözcü bakımından Türkiye genelinde 50 bin 585 mükellefin e-Fatura uygulamasından yararlandığını tamlayan Ağbal, sabık sene planlı e-Fatura sayısının 113 milyonu aştığını, satmaca ücretinin ise 1,2 trilyon liraya ulaştığını anlatım etti.

Maliye Bakanı Ağbal, “Bakanlık adına elektronik satmaca uygulamalarını yaygınlaştırma çalışmalarımız kararında dü sene zarfında bu sayıyı 100 bine ulaştırmayı hedefliyoruz” niteleyerek konuştu.

Kaynak: AA