HP 2011 yılında sunucularında Itanium işlemciler kullanmış ve Oracle ile de yazılım desteği konusunda anlaşmaya varmıştı. Ama bu ortaklık 2012 yılında HP ortağı Oracle’ın sözleşmelere bağlı kalmadığını iddia ederek mahkemeye başvurmasıyla zedelendi. Ve sonunda karar açıklandı.
HP dava neticesinde Itanium işlemcilerin 2011 yılında üretiminin durması ile birlikte Oracle’ın da sebep bildirmeden yazılım desteğini kestiğini söylüyordu ve  sözleşmede kullanım süresi sonuna kadar Itanium işlemcilere destek verilmesi maddesi bulunuyordu.

Oracle desteğini çekince tüm yük HP tarafına kaldı. Buda demek oluyor ki çok yüksek bir maliyet HP tarafına yük bindiriyor.
Oracle ise 2012 yılına kadar yazılım desteğini devam ettirdiğini söylüyordu ama mahkeme aksini karar verdi. Yapılan duruşmanın sonucuna göre Oracle eski iş ortağına 3 milyar dolar ödemeye mahkum edildi. Oracle ise bu davanın sonucu için bir üst mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor.
Oracle bu ücreti ödemesi halinde 56 milyar dolar nakit birikimi bulunuyor ve bu miktarın 5.4’ünü tazminat olarak ödeyecek.

Turkcell ve Huawei Çin’de Anlaşma İmzaladı


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr