Ankara- DHKP-C operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılan Grup Yorum üyeleri baskın sırasında Emniyet güçleri tarafından el konulan albüm çalışmalarının iadesi için savcılığın yazı yazmasına karşın geri verilmediğini belirterek, “Yeni albüm çalışmamız geri verilsin” dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği’ne düzenlenen DHKP-C operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Grup Yorum üyeleri bazı CHP’li milletvekilleriyle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Grup Yorum üyeleri, operasyon kapsamında el konulan eşyaları ve albüm çalışmalarının kendilerine geri verilmesini talep etti. Grup üyesi Cihan Keşkek, son dönemde Grup Yorum hakkında bir karalama kampanyası başlatıldığını belirterek, “Şimdiye kadar hakkımızda söylenen hiçbir iddia ile ilgili somut bir delil yok” diye konuştu. Haksız yere gözaltına alındıklarını ifade eden Keşkek, “Bu saldırılar aslında bize yönelik değil, halka yönelik” dedi. Keşkek, Grup Yorum’un 28 yıllık tarihinde birçok engellemelerle karşı karşıya kaldığını, haklarında pekçok davanın açıldığını ancak hiçbirinden ceza almadıklarını belirtti. Keşkek, söyledikleri türkülerle Anadolu’nun derdini, tasasını anlattıkları ve geniş kitlelerin kendilerini dinlediklerini ifade etti.

‘İki haftadır geri vermediler’

Operasyonda müzik enstrümanları ve yeni albüm kayıtlarına da el konulduğunu belirten Keşkek, savcılığın Emniyet’e albüm kayıtlarının iadesi için yazı yazdığını ancak iki haftadan bu yana kayıtların kendilerine verilmediğini ifade etti. Keşkek, “Emniyet de, bize bu suçu atanlar da bunun altında kaldı. Bizi susturamazlar. Biz halkın sesiyiz. Yapılan baskında Hüseyin Aygün’ün kitabına bile el konuldu. Türkülerimiz, halkın acılarını ifade ediyor. Korkuları bundan” diye konuştu. Grup Yorum’un diğer üyesi Caner Bozkurt ise bazı gazete ve televizyon haberlerinde yer alan İdil Kültür Merkezi’nde 11 kapının bulunduğu iddialarını yalanladı. İdil Kültür Merkezi’nin bir kapısının olduğunu belirten Bozkurt, haberlerin bilinçli olarak çarpıtıldığını ifade etti. Bir diğer üye İnan Altın ise konserlerine yüz binlerce insanın geldiğini, bunun bazı çevreleri rahatsız ettiğini söyledi. Altın, konser vermeye devam edeceklerini söyledi.

‘Yayınlanmamış albüme bomba muamelesi’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, “Basılmamış kitaba, yayınlanmamış albüme bomba muamelesi yapan aynı iktidar” diyerek Grup Yorum’a yapılan baskıyı eleştirdi. Türkiye’de polis devleti yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Tanrıkulu, herkesin buna karşı çıkmak zorunda olduğunu kaydetti. Grup Yorum üyelerinin CHP’li milletvekilleriyle TBMM’de yaptığı basın toplantısına gazeteci-yazar Can Dündar ve Tayfun Talipoğlu da katılarak destek verdi.