Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın eleştirilerine "Kendi işine baksın, onu muhatap alacak halim yok." diyerek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Kitta'yla ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan gazetecilerin eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın eleştirilerini hatırlatması üzerine "Durmuş bey kendi işine baksın. Onu muhatap alacak halim yok" dedi.

"KENDİ İŞİNE BAKSIN"

Gazetecinin eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın eleştirilerini hatırlatması üzerine "Durmuş bey kendi işine baksın onu muhatap alıp bir şey söyleyecek halim yok. Onun başarı grafiğini iyi biliyorum. Kendi maharetleri değildir bizim özel gayretlerimizdir." dedi.

DURMUŞ YILMAZ NE DEMİŞTİ?

Merkez Bankası'nın eski Başkanı Durmuş Yılmaz, siyasilerin faiz politikasına yönelik eleştirilerinin fayda sağlamayacağını ifade ederek "Merkez Bankası'nın gücü abartılıyor. Kısa vadeli faiz silahıyla ülkenin uzun vadeli yapısal sorunları çözülemez" demişti.

İşte Erdoğan'ın konuşmasınında satırbaşları:

"Terörün dini, ırkı yoktur. Ortak bir birlik şart. Suriye'de bir devlet terörü var. Aynı şekilde Irak'ta var. Buralarda yüzbinler öldürüldü. Mali'de El Kaide ile karşı karlıya kaldı. Neticesi insan ölümü olan olaylar karşısında herkesin ortak işbirliği yapması gerekir. Uluslararası kurumlar müşterek mücadele vermeliyiz. Benim teröristim iyidir, senin teröristtin kötüdür mantığıyla bu iş çözülmez. Terörle 35 yıldır mücadele ediyoruz. Halklarımızın refahı için hele hele mesele İslam olduğunda daha da değişiyor çünkü İslam barıştır. Barış dinimizin gereğidir. Sevgili peygamberimize hakaret edenler, bunu fikir özgürlüğü olarak değerlendiremezler. HZ. Musa'ya aynı peygamber efendimize gösterdiğimiz sevgiyi gösteririz. Bütün peygamberlerimiz aynı severiz. Ama Museviler, Hristiyanlar bunu yapabiliyor mu?

FAİZ İNDİRİMİ TARTIŞMASI

Erdem Başçı ile ileride bir görüşme olabilir. Durmuş Bey kendi işine baksın. Kendisinin başarı grafiğini gayet iyi bilen birisiyim. Tespitleri çok çok yanlış. Amerika'yı böyle değerlendirmesi ayrı bir yanlış. Şu anda Amerika'yı böyle nitelemek bakar kör olmasıdır. Batı ülkelerinde faiz nedir, büyüme oranları nedir bunlara baksın. Eğer biz ülkemize yatırımları çekebiliyorsak biz o sıra büyümeye başladık.Çok fazla da bu konuyu konuşmaya gerek yok. 12 yıldır bu süreci yaşadık yaşıyoruz.

MİT MÜŞTEŞARI HAKAN FİDAN'IN ADAYLIĞI

Bu dedikodularla fazla meşgul olmayalım isterseniz. Zaten konuyla ilgili Karar merci Sayın Başbakandır. Sayın Başbakan bana kanaatimi sorduğunda düşüncemi söyledim, cevabım kendisinde gizlidir. Kendisinde kalacaktır. Aramızdaki görüştüğümüzü burada deşifre etmem kendime de Sayın Başbakan'a da saygısızlık olur."


http://www.haberler.com/erdogan-durmus-bey-kendi-isine-baksin-6931083-haberi/