HDP heyeti “Bu sahne bir tiyatroya dönüştü, parçası olmayacağız” sözleriyle komisyonu terk ederken, dokunulmazlık teklifinin birinci ve ikinci maddelerinin görüşüldüğü Anayasa Komisyonu'nda AKP, CHP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi.

Meclis'te toplam 506 fezleke bulunuyor. HDP'de en çok Demirtaş'ın fezlekesi var, CHP'de ise Kılıçdaroğlu'nun...

İşte parti parti, isim isim fezleke listesi

EN FAZLA FEZLEKE HDP'Lİ VEKİLLERE

Davutoğlu tarafından TBMM'de olduğu belirtilen, 506 fezleke 112 milletvekilini ilgilendiriyor. Bu fezlekelerden, 278'i HDP'li 41 milletvekiliyle ilgili. CHP'li 33 milletvekili için ise 116 fezleke hazırlanmış durumda. AKP'li 21 milletvekili için hazırlanan 41 fezleke de TBMM'de bulunuyor. MHP'li 6 vekil için ise 14 fezleke hazırlandı.

LİDERLER FEZLEKE SAYISINDA DA LİDER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerinde en çok fezlekeye sahip olan isimler. Kılıçdaroğlu hakkında 37 fezleke hazırlanırken, Demirtaş için ise 57 fezleke hazırlanmış durumda.

BULDAN İÇİN 46 FEZLEKE

HDP'li Figen Yüksekdağ hakkında hazırlanan fezleke sayısı ise 7. TBMM Başkavekili Pervin Buldan hakkında da 46 fezleke hazırlandı.

AKP'DE EN ÇOK FEZLEKE TAYYAR'DA

AKP'li 22 milletvekili için bugüne kadar 40 fezleke hazırlandı. AKP'de hakkında fezleke hazırlananlar arasında en çok fezlekeye sahip olan isim ise Şamil Tayyar. Tayyar hakkında hazırlanmış 10 fezleke bulunuyor.

MHP SON SIRADA

MHP'li milletvekilleri hakkında Meclis'te 14 fezleke bulunuyor. Bu fezlekelerden 6'sı MHP'li vekillere aitken, 5'i de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında hazırlanmış.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr