Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu (GRECO) heyeti, bugün Meclis'te.

KARŞI GAZETE | ANKARA

KILIÇDAROĞLU BİR BİR ANLATACAK...

Avrupa Konseyi'nin yolsuzlukla mücadele standartlarına uygunluğunu değerlendirmek ve ülkelerin bu yoldaki kapasitelerin artırılması için kurulan  GRECO heyeti TBMM'de parti grupları ile görüşecek. 

EN BÜYÜK ÖNEMİ CHP VERDİ...

Yolsuzlukla mücadele konusunda yapılacak bu önemli toplantıya en büyük önemi CHP verdi. CHP, görüşmeyi Genel Başkan düzeyinde yapıyor. Meclis'te CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyet ile saat 16:00’da biraraya gelecek olan GRECO temsilcileri AKP, MHP ve HDP temsilcileri ile de görüş alışverişinde bulunacak. 

Saat 14:00'te  HDP Van Milletvekili Nazmi GÜR;  15:00’te MHP Grup Başkanvekili  Oktay Vural ve 17:00’de AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı GRECO heyetini kabul edecek. 

TÜRKİYE, YOLSUZLUK TAVSİYELERİNE UYMAMIŞ!

49 üyesi olan GRECO Grubu'na  2004 yılında üye olan Türkiye'nin bugüne kadar geçirdiği 3 değerlendirme aşamasında verilen tavsiyeleri tatmin edici olarak yerine getirmemişti.  En son 2012 yılında yayımlanan '3. Değerlendirme Aşaması Raporu'nda  rüşvet ve yolsuzluk ile parti finansmanında şeffaflık alanlarında verilen tavsiyelere uyulmadığı tespiti yapıldı.

17 TAVSİYE BAŞLIĞI YERİNE GETİRİLMEMİŞ

Raporun sonuç bölümünde, “GRECO, Türkiye’nin Üçüncü Aşama Değerlendirme Raporu'nda belirtilen on yedi tavsiyenin hiçbirisini tatmin edici bir şekilde yerine getirmediği sonucuna ulaşır.” ifadeleri kullanıldı.


Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

http://www.karsigazete.com.tr/politika/avrupa-konseyi-meclise-yolsuzluku-soracak-h36425.html