Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Erzincan'da oynanan Kadınlar 2. Futbol Ligi Play-Off müsabakasında Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Gençlikspor'u 24-0 mağlup eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da forma giyen 3 futbolcuyu, bölücü ve ideolojik propaganda yapmaktan Disiplin Kurulu'na sevk etti. Karşılaşmadan sonra zafer işareti yapan futbolcular Güzide Alçu, Devran Görmez ve Nur Zelal Bal'ın, 'bölücülük' yaptıkları ileri sürüldü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a yazı gönderen TFF, 3 futbolcu için kulüpten savunma istedi.

BAŞKAN TEPKİ GÖSTERDİ

Adını Amedspor olarak değiştiren ancak liglerin tescil edilmesini bekleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da Kulüp Başkanı İhsan Avcı, TFF'nin 3 futbolcuyu zafer işareti yaptıkları için disiplin kurulana gönderdiğini belirterek, "Dünyanın her yerinde ve her spor müsabakalarında yapılan zafer işareti, ilk kez suç sayıldı. Şaşkınız, savunmamızı yapıp göndereceğiz" dedi. 
RABİA İŞARETİ, ATATATÜRK TİŞÖRTÜ...

Futbolda daha önce de siyaset tartışması bir çok kez yaşanmıştı. Süper Lig'de geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile Konyaspor arasında oynanan maçta gol atan Emre Belözoğlu, gol sevincini Mısır'daki direnişi destekleyen Rabia işareti ile kutlamıştı. 2. Lig ekibi Fethiyespor'un futbolcuları da Türkiye Kupası sınavında Fenerbahçe'ye karşı 'Atatürk' tişörtleriyle sahaya çıkmış, hatta Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. TFF, uzun süre gündemde kalan iki hareket için ceza vermemişti.


Radikal