Kısa bir süre önce başlayan ve devlet içinde devlet senaryolarının yazılmasına neden olan operasyon iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Türk futbolunu da yakmından ilgilendiren ve Yargıtay'ın çok hızlı onadığı iddia edilen Şİke Davası'nda yeni gelişmeler yaşanıyor. Uydurma delil iddialarının yanı sıra yeniden yargılama da gündemden düşmüyor. Sabah gazetesinin haberine göre, Fenerbahçe ile ilgili Yargıtay kararı öncesi çok önemli seyehatlerin planlandığı ve görüşmelerin gerçekleştirldiği iddia edildi.


Paralel devlet iddiası spora sıçradı

SABAH, paralel devletin yargıdaki gizli yapılanmasını yöneten kilit isimlerden birini daha açıklıyor. Bu kilit isim, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK), Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'a bakan üst yargı imamı Osman Karakuş. Paralel devlet yapılanmasının en çok önem verdiği kurumlardan biri olan ve son dönemde tartışmalı kararlarla gündeme gelen yargının kilit ismi Osman Karakuş, pek çok davaya müdahil olan biri. Karakuş, üst yargıdaki kritik davaları etkileyen kişi ve SABAH'ın dün Türkiye yargı imamı olduğunu açıkladığı Ahmet Can'dan sonra paralel devletin en etkili hukukçusu. Osman Karakuş'un üst mahkemelerdeki davaları takip ettiği, bu mahkemelerden aleyhte veya lehte karar çıkarılmasında etkili olduğu belirtiliyor. Osman Karakuş'un şimdilerde HSYK ile ilgili yasa sürecini yakından takip ettiği ve sürecin, paralel devletin aleyhine sonuçlanmaması için yoğun lobi faaliyetlerinde bulunduğu belirtiliyor. Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Osman Karakuş, daha sonra bu görevi yine cemaatin etkili isimlerinden Hakan Özdöl'e bırakmıştı. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na getirildikten sonra emekli olan Osman Karakuş, şimdilerde Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Tahkim Kurulu üyesi.


Aziz Yıldırım iddiası

Osman Karakuş'un, son olarak şike davasında ceza alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la görüşmeye giden cemaatçi ekip içinde yer aldığı iddia ediliyor. Bu iddiaya göre Aziz Yıldırım, cemaatin yargıdaki etkisi hakkında önemli ipuçları içeren bir röportajda ismini vermeden Osman Karakuş'tan söz etti. Yıldırım, Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda Futbol Federasyonu'nda görev yapan bir hukukçunun da aralarında bulunduğu kişilerin 25 Kasım 2013'te kendisiyle görüştüğünden bahsetti. Yıldırım, görüşmeyi şu cümlelerle anlattı: "İlk kez burada açıklıyorum. 25 Kasım'da bana Samanyolu'nun başındaki Hidayet Karaca Bey geldi. Bir kahvaltı yaptık. Yanımda Mahmut Uslu da vardı. Futbol Federasyonu'nda görevli bir hukukçu ve bir iş adamı da.. Üçü geldi."Aziz Yıldırım'ın Futbol Federasyonu'nda görevli hukukçu dediği kişinin Karakuş olduğu öne sürülüyor. Yıldırım'a Yargıtay kararı öncesinde dolaylı biçimde gözdağı olarak da yorumlanabilecek bu ziyaret, paralel devletin hukukçularının 2011 Şike Davası'ndan başlayarak spor davalarında da etkili olduğunu gösteriyor.

sporhaberler.com