Şike iddiaları kapsamında gözaltına alınan ve önceki gün mahkemedeki sorgusu sırasında şekerinin 240’a çıkması üzerine Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Aziz Yıldırım yeniden getirildiği adliyede tutuklandı.

Hastanenin Başhekimlik kapısından yürüyerek ambulansa bindirilen Yıldırım geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Yıldırım’ın yürüyerek adliyeye girmesinin ardından ambulansla birlikte gelen sağlık ekibi de adliye içerisine girdi.

Taraftar desteği

Yıldırım’ın adliyeye girişi sırasında bir grup Fenerbahçe taraftarı Yıldırım lehine slogan attı ve üzerinde Aziz Yıldırım’ın fotoğrafı bulunan Fenerbahçe bayrağı açtı. Futbolda şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk tarafından önceki gün ifadesi alınan Aziz Yıldırım, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etmişti. Yıldırım’ın şekerinin 240 çıkması ve sağ bacağında yürümesini engelleyecek kasılma olması üzerine hakim Hadi Çağdır, Yıldırım’ın Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne sevk edilmesine karar vermişti.

 

Yıldırım trafiği

» 3 Temmuz: Aziz Yıldırım evinden gözaltına alındı

» 4 Temmuz: Yıldırım ifade işlemi sırasında rahatsızlanarak İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsüne kaldırıldı.

» 7 Temmuz: Yıldırım taburcu edilerek tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

» 8 Temmuz: Emniyette susma hakkını kullanan Yıldırım savcılığa sevk edildi.

» 9 Temmuz: Tutuklanma talebiyle mahkeme sevk edilen Yıldırım şekerinin yükselmesi üzerine yeniden hastaneye sevk edildi.

» 10 Temmuz: Yıldırım taburcu edilerek adliyeye getirildi.

Taraf