Türkiye Kadınlar Basketbol (TKBL) 1. Lig'in ilk maçında Fenerbahçe'de ligin yeni ekiplerinden Samsun temsilcisi Canik Belediyespor'u deplasmanda 80-59 yenmesinin sevinci yaşanıyor.

Fenerbahçe Başantrenörü İspanyol Roberto Inıquez de Heredia, "Bu bizim için önemli bir galibiyetti. Çünkü Cumhurbaşkanlığı kupasından sonra oynadığımız bir maçtı. Bezen önemli maçlardan sonra kazanmada problem yaşanabilir. Çünkü takımım rahat duruma geçebilir korkusu vardı ama sonuçla öyle olmadı. Maçın başında istediğim oyunu sergileyemedik. Hem hücumda hem müdafaada hatalar yaptık. Ama zamanla bunu toparlayacağız ve daha iyi oynayacağız. Başarının temel direği temel noktası müdafaa olduğunu inanıyorum. Bizde bu ikinci dönemde başaracağız. Zamanla oturacak. Eksikliklerimiz var. Hem müdafaada hem oyunda istediğimiz sergileyeceğiz. Çok güzel bir atmosfer vardı. Çok güzel bir ortam vardı. Canik Belediyesi'ne konuk severliklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. İleride iyi galibiyetler alacağını düşünüyoruz" dedi.

Sarı-lacivertli Emel Türkyılmaz, "Sezonu galibiyetle başlamak güzel oldu. Bugün iyi oyladık. Herkesi tebrik ediyorum. Kazandığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

Canik Belediyespor Başantrenörü Murat Alkaş, "Fenerbahçe gibi çok güçlü bir takıma takım halinde çok iyi oynamalısınız ki kazanmaya çok yakın olabilirsiniz. Biz bugün istediklerimin hiç birini yapamadık.80 sayı hedeflediğimizin çok üzerinde bir sayıydı.Bugün istediğimiz savunmayı istediğimiz sayıyı sahaya yansıtamadık.Bunun sonucunda da mağlubiyet geldi.Farklı bir şekilde Fenerbahçe'ye kaybettik.Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum.Onlara sezon içinde de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Canik Belediyesporlu İlknur Dumlu ise "Çok güçlü bir rakiple karşılaştık. Zaman zaman iyi oynadık, zaman zaman kötü oynadık. Bizim bu takıma karşı zaman zaman kötü oynama hakkımız olmadığı için böyle sonuç geldi. Önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağımıza inanıyorum" dedi. - SAMSUN