UEFA Finansal Kontrol Kurulu, Trabzonspor 'un da aralarında bulunduğu altı kulübün Avrupa gelirlerine geçici olarak el koyuldu. UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan ve CFCB'nin soruşturma birimi tarafından yapılan açıklamada, kararın, FC Astra Ploieşti, FC Metalurh Donetsk, HNK Hajduk Split, HSK Zrinjski, Skonto FC ve Trabzonspor'u kapsadığı belirtildi.

Trabzonspor'un Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Abdi Serdar Üstünsalih, DHA'ya yaptığı açıklamada, UEFA'nın bu kararı finansal fair-play kurallarına uyulmamasından verdiğini söyledi. Üstünsalih, bu olayın gereksiz yere abartıldığını belirterek, "Nuri Albayrak döneminde transfer edilen Kiki Musampa'ya gerekli ödemeler yapılmamıştı. Musampa'da önce UEFA'ya başvurmuş davayı kaybetmiş ve ardından CAS'a gitmişti. CAS da Trabzonspor'u Musampa'ya 1 milyon 300 bin Euro ödemeye mahkum etmişti. Şu anda bu olayın devamını yaşıyoruz" dedi.

ÜSTÜNSALİH: "BU ÇOK ABARTILACAK BİR DURUM DEĞİL"
Üstünsalih, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Biz de bu gelişme üzerine Musampa ile temasa geçmiştik ve kendisine 400 bin Euro'luk bir ödeme yapmıştık. Geri kalan 900 bin Euro'yu ise 10 taksitle ödemek için anlaştık. Ancak Musampa daha sonra bu anlaşmadan vazgeçti ve parayı iki taksitle istedi. Biz de sözünde durması gerektiğini söyleyip ödemeyi yapmadık. Ardından ise bize 15 Eylül'e kadar ödeyin yoksa UEFA'ya giderim diye uyarıda bulundu. Sonuçta da dediğini yaptı. Şimdi 30 Eylül'e kadar kendisiyle yeniden anlaşmaya çalışacağız. Eğer anlaşamazsak UEFA'da bulunan paramızdan kendisine ödeme yapılacak. Ama biz anlaşacağımızı düşünüyoruz. Bu çok da abartılacak bir konu değil. Uzlaşıp bir şekilde bu işin içinden çıkacağız. En kötü ihtimalle 2 taksit yaparak bu parayı ödeyeceğiz."