Aziz Yıldırım katılmadı
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.00'da başlayan 3. duruşmaya tutuksuz sanıklar Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu katılırken, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu diğer 29 tutuksuz sanık katılmadı. 

Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, şike iddiasına konu olan maçlarla ilgili gözlemci, hakem ve temsilci raporlarının mahkemeye ulaştığını açıkladı. 

Davanın savcısı bile katılmadı

Şike davasının savcısı da duruşmaya gelmeyince onun yerine bir başka savcı vekaleten görev yaptı.

Zorla getirme kararları çıktı

3. duruşmaya çağrılmalarına rağmen tanıklık yapmaya gelmeyen Lutfi Arıboğan, Abdullah Avcı, Ali Parlak ve Göksel Gümüşdağ'ın 18 Eylül'deki 4. duruşmaya zorla getirilmelerine karar verildi.


Açıklamalar:

Bülent Uygun: Bu bir kumpastır

Bülent Uygun, eski şike savcısı Mehmet Berk'in; kendilerine kumpas kurduğunu söyledi. 

Bülent Uygun: Ben Aziz Yıldırım'ı çok sevmem.. Benim Fenerbahçe Teknik Direktörü olamayacağımı düşünürdü Beni Sedat Peker ile birlikte örgüt kurmakla suçladılar ki gurur duyarım ama böyle bir şey yok.


Ersan Şen: Cas kararı delil olamaz

Ersan Şen, CAS kararlarının davada delil olamayacağını söyledi.

Ersan şen: Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu usulsüz dinlenmiştir. Dinlemeler kesinlikle delil olmamalıdır. Sivas - F.Bahçe maçında para alışverişi yapılırken neden suç üstü yapılmadı? 6222 değişmeseydi önceki mahkemeden hiç kimse kurtulamazdı.

Mustafa ERDOĞAN-Serpil KIRKESER/İSTANBUL, (DHA)


***

Cengiz Zülfikaroğlu: İbrahim Akın'ın menajeriyle Bursa'da görüştük

Beşiktaş'ın o dönem İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da oynayan İbrahim Akın'la şike anlaşması yaptığı iddiası ile ilgili olarak Cengiz Zülfikaroğlu tanıklık yaptı. Zülfikaroğlu, Akın ile transfer görüşmesi yapıp yapmadıklarına dair soruları yanıtladı. Zülfikaroğlu, ifadesinde şunları söyledi:

"Teknik direktörümüz Tayfur Havutçu 'yerli oyuncu eksik' dedi Nisan 2011'de. Transfer listemizde İbrahim Akın ve Samsun'dan Kemal vardı. Önce Almanya'daki oyunculara baktık. Bu arada Bursa'ya gittik. Gazetelerde İbrahim Akın ile Gakatasaray'ın ilgilendiği haberleri çıktı. Biz de menajerinin kim olduğunu araştırdık ve ulaştık. Menajer Yusuf Turanlı, tatile çıkacağını ve Bursa'da görüşebileceğini söyledi. Beşiktaş'ın kamp yaptığı otelde 10 dakika görüştük. Görüşmede ben ve Serdal Adalı vardı. 

"BU GÖRÜŞMELERDEN DEMİRÖREN'İN HABERİ YOK"

İskender Alın'ın transferini hiç düşünmedik. Final öncesi İskender için de menajerle görüşmedik. Bu görüşmelerle ilgili başkan Yıldırım Demirören'e bilgi vermedik. Çünkü kesinleşen bir durum olmamıştı. Kesinleşse yönetim kurulunda bilgi verirdik. İBB ile kulüp olarak hiç görüşmedik. Beşiktaş kesinlikle şikeye tevessül etmedi." 


Fanatik