İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, adı şike skandalına karışan Napoli takımının 2 puanını silme kararı aldı.


Federasyondan yapılan açıklamada, Napoli Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü şike soruşturmasına göre 16 Mayıs 2010 tarihinde oynanan Sampdoria-Napoli maçında bazı oyuncularının şike faaliyetlerine karışması sebebiyle Napoli takımı, 2 puan silme ve 70 bin Avro para cezası aldığı bildirildi. Spor savcısı Stefano Palazz, Napoli için 1 puan silme cezası verilmesini talep etmişti.

CANNAVARO'YA 6 AY MEN
Açıklamada, kulübün yanı sıra adı geçen karşılaşmada, maç ayarlama faaliyetlerine karıştıkları tespit edilen takım kaptanı Paolo Cannavaro ve Gianluca Grava 6 ay, o dönem ki üçüncü kalecisi ve şike teklifi aldığını itiraf eden Matteo Giannello da 3 yıl 3 ay sahalardan men cezası verildiği kaydedildi. Savcı Palazzi ise oyuncular; Cannavaro ve Grava için ise 9 ay sahalardan men cezası istemişti.

NAPOLİ 5. SIRAYA GERİLEDİ
Mavi-beyazlı kulübün aldığı 2 puan silme ceza sonrası Serie A puan tablosundaki konumu da değişti. 17 maçta, 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgisi bulunan Napoli, 33 puanla 3. sıradaydı. Bugün açıklanan cezanın ardından puanı 31 düşen Napoli, sıralamada, 5. basamağa geriledi.

Napoli gibi 2 puan silme cezası alan bir diğer takım ise 3. lig A Grubu takımlarından Portogruaro oldu. Ceza alan takım ve kişilerin  itiraz hakkı bulunurken, Napoli takımının avukatı Mattia Grassani, kararı ''büyük hayal kırıklığı'' niteledi ve tazminat davası açabileceklerini söyledi.

Napoli, bu sezon birinci ligde mücadele edip, adı şikeye karıştığı için puan silme cezası alan 5. takım oldu. Sezon başında federasyon disiplin kurulu, Cremona ve Bari Cumhuriyet Savcılıklarının yürüttüğü iki ayrı şike soruşturmasında adları geçen Sampdoria ve Torino'ya -1, Atalanta'ya -2 ve Siena'ya da -6 puanla lige başlama cezası vermişti.


herşeyspor