PSG, Chelsea'nin uzun süredir transfer listesinde yer alan Brezilyalı yıldız Neymar'ı 85 milyon Sterlin'lik teklifiyle kadrosuna katmak istiyor.

İngiliz Metro Gazetesinin Fransız kaynaklara dayandırarak yaptığı haberde, Paris Saint Germain'in dünya transfer rekorunu kırmaya hazırlandığı belirtildi.

2009 yılında 17 yaşındayden Santos formasıyla futbol piyasasına hızlı bir giriş yapan Brezilyalı forvetin, o günden beri Manchester City, Manchester United, Arsenal, Real Madrid ve Milan'la adı yazılmıştı. Neymar Chelsea ve Barcelona'nın ise kapısından dönmüştü. Süper yıldızın transferi bir türlü gerçekleşemezken, Santos futbolcusunu 2014 Dünya Kupası'nın sonuna kadar satmayacağını açıklamıştı.

Ancak bu durumun değişeceğinin sinyali yavaş yavaş alınmaya başladı. Çünkü Santos'ta yaşanan son gelişmeler ve en yakın arkadaşı Ganso'nun Sau Paulo'ya transferine izin verilmesi Neymar'da büyük hayalkırıklığı yarattı.

Bütün bu gelişmelerin ışığında PSG'nin Neymar'ı Paris'e getirmek için 85 milyon Sterlin'i gözden çıkaracağı konuşuluyor.

Santos yeni sponsorluk anlaşmalarıyla Neymar'ı takımda tutmak istese bile mutsuz Neymar'ın bunu kabul etmeyeceği ve Brezilya'dan ayrılacağı belirtiliyor. PSG'nin eski yıldızı Rai'ye göre ise Neymar'ın Brezilya'dan ayrılması durumunda, ilk durağının Fransa olması ihtamali çok yüksek.

Fransa Basını'na konuşan Rai, "PSG'nin eskiden Neymar'ı ikna etmesi açıkçası daha zordu. Ancak şimdi durumlar değişti. Çünkü Başkent ekibini kadrosunda İbrahimovic, Thiago Silva ve Lucas Moura gibi isimler var" dedi.

Dünya transfer rekorunun sahibi ise Cristiano Ronaldo'yu 2009 yılında 80 milyon Sterlin'e kadrosuna katan Real Madrid'in elinde bulunuyor.

Skorer