21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Kayseri, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Rize ve Trabzon şehirlerinde gerçekleşecek olan FIFA U20 Dünya Kupası için koordinasyon toplantısı yapıldı.


Kadir Has Stadyumu Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya 16 ayrı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantı hakkında katılımcılara bilgi veren Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel, U20 Dünya Kupası'nın önemine değinerek, "Bu önemli organizasyonun ülkemizde gerçekleşecek olması ve açılış müsabakası ile birlikte toplam 8 ayrı karşılaşmaya ilimizin evsahipliği yapacak olması bizi sevindirirken bize bir takım sorumluluklar da yüklemektedir." dedi.

Üstünel, U20 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında 01 Aralık Cumartesi tarihinde FİFA heyetinin ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinin Kayseri'de geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını da sözlerine ekledi. Toplantıda daha sonra turnuva takvimi değerlendirilerek maçlar kapsamında Kayseri'ye gelecek olan protokol mensupları ve taraftar gruplarının en iyi şekilde ağırlanması için yapılması gerekenler konuşuldu. Ardından FİFA'nın değerlendirme raporu hakkında katılımcılara bilgi verildi.

DHA