Akşam gazetesinden Seda Kılıç'ın haberine göre, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci ile F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım 'ın karşı karşıya tribünlerde izlediği Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Estonya maçının çarpıcı ayrıntıları ortaya çıktı.
TÜRK futbolundaki 'Asrın davası'nın hakim ve sanıkları, yan yana localarda milli maç izledi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci'yi 3 yıl 45 gün ceza verdiği F.Bahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu ve 1 yıl 15 gün hapisle cezalandırdığı tercüman Samet Güzel ile bir araya getiren tesadüfün kaynağı, milli maçlarda Şükrü Saracoğlu Stadı'nın localarının Türkiye Futbol Federasyonu 'na tahsis edilmesi... İşte o ilginç detaylar:


MEHMET EKİNCİ'DEN 'BIYIKLI' İMAJ


Hakim Mehmet Ekinci'nin şike davası sonrası Şükrü Saracoğlu'na ilk kez gelişinde iki farklı dikkat çekici unsur vardı. Birincisi Ekinci, tanınmamak için 'bıyık' bıraktı. Google 'daki bir fotoğrafı dışında görüntüsü bulunmayan Mehmet Ekinci, bıyıklı yeni imajı sayesinde stada gelişi ve çıkışı sırasında kimsenin dikkatini çekmedi.

REZERVASYONUN GARİP BİR CİLVESİ!


Bıyık, güvenlik gerekçesiyle kalabalıklar arasına girmemeyi tercih eden Mahkeme Başkanı Ekinci için tam bir kamuflaj sağladı. Hakim Ekinci'nin dosyalarına baktığı davalar nedeniyle tehditler ve saldırı olabileceği yönünde ciddi ihbarlar aldığı biliniyor.
Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci ile ilgili Estonya maçında dikkat çekici bir diğer unsur ise maçı izlediği localardı. Şike davasının sanıklarının tam ortasındaki loca, Mehmet Ekinci ve arkadaşlarına tahsis edildi.

EKİNCİ, SAMET GÜZEL İLE SELAMLAŞTI


Ekinci, 2 Temmuz'da açıkladığı şike davasıyla ilgili kararında F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım 'ın da aralarında bulunduğu 44 sanığı şike ve teşvik primi vermek suçlarından cezalandırdı.
Mehmet Ekinci'nin ceza verdiği isimlerden biri de F.Bahçe'nin yabancı futbolcularının tercümanı olan Samet Güzel'di.
Tesadüfen Ekinci'nin yer aldığı locanın sağında 1 yıl 15 gün hapis cezası verdiği Güzel de vardı. Güzel, maçı Alex'in locasından izledi. Brezilyalı maça gelmemişti. Birbirlerini en son Çağlayan Adliyesi'ndeki duruşma salonunda gören Ekinci ile Güzel selamlaştı. Maçtan sonra da birbirlerine iyi akşamlar dilediler. Ekinci'nin iki sol locasında ise yönetici İlhan Ekşioğlu maçı izledi.


'MAÇ İZLEMEYİ ÖZLEDİM' DEMECİ VAR


Başkan Mehmet Ekinci bir F.Bahçe taraftarı. Dava sürecinde, tribünlerden uzak kaldı. Öyle ki 'Maç izlemeyi özledim' diye demeç bile verdi.
F.BAHÇE'nin stadını çok özleyen ve Türk Milli Takımı'nın Estonya ile oynadığı maçı fırsat bilerek Şükrü Saracoğlu'na giden Mehmet Ekinci'nin yanında arkadaşlarının yanı sıra korumaları da vardı. Ekinci'nin 40 bin taraftarın muhteşem bir atmosfer oluşturduğu Estonya maçı sırasında yanındaki arkadaşlarına 'Bu statta maç izlemeyi özlemişim' dediği öğrenildi.
ŞİKE davasının görev yaptığı mahkemeye düşmesinin ardından statta maç izlemeye güvenlik gerekçesiyle gitmeyen Hakim Ekinci, F.Bahçe'nin stadı Saracoğlu'nda baktığı davaların stresini üzerinden atma fırsatı yakalamış oldu. (Akşam)