Eyüpspor'un Altay'ı ağırladığı ve 0-0 sona eren maçın sonları ve sonrasında sonrası olaylar çıktı. Eyüpsporlu oyuncuların topluca saldırdığı belirtilen Altaylı Serhat Akın'ın önce darpedildiği; ardından rakip takımdan Ali Cansun'a çekiçle saldırıdığı öğrenildi.

Karşılaşmanın 85. dakikasında saha içinde iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşanırken, Eyüpspor Başkanı Şevket Sever ile yöneticiler araya girerek, oyuncuları sakinleştirdi.

Ancak maçın bitiminden sonra olaylar da kontrolden çıktı.

Her iki tarafın da birbirini suçladığı kavga sırasında yaşananların en dikkat çekeni, Altaylı Serhat Akın'ın Eyüpsporlu Ali Cansun'a çekiçle saldırmasıydı.

Konuk ekibin Basın Sözcüsü Ergül Gülbent, maçın ardından Eyüpsporlu futbolcuların saldırısına maruz kaldıklarını ifade ederek, ''Saldırı soyunma odası çıkışında oldu. Futbolcularımız takım otobüsüne binmek üzere çıkarken, saldırıya uğradı. Saldıranların Eyüpsporlu futbolcular olması üzüntü verici. Maçın içinde yaşanan gerginlik, orada kalmalıydı. Otobüsümüzün 4 camı kırıldı. Saldırganlar, kırdıkları camlardan içeri girip futbolcularımızı darp etmeye çalıştı.'' dedi.

Futbolcularından Serhat Akın ve Serkan'ın ağır bir şekilde darbedildiğini de öne süren Gülbent, ''Polis olayları yatıştırmak için havaya iki el ateş etti. Sahada sadece iki polis görevlendirilmişti ve olayları yatıştırmakta zorlandılar'' diye konuştu.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Eyüpsporlu futbolcuların saldırısında dövüldüğü belirtiler Serhat Akın ise daha sonra rakiplerine çekiçle saldırdı. Eyüpsporlu Ali Cansun, Serhat'ın önce Tayfun'a ardından da kendisine çekiçle saldırdığını belirterek "Tayfun'un başına çekiçle vurmaya çalıştı. Bana da çekiç fırlattı, göğsüme geldi." dedi. Eyüpsporlu oyuncuların maçın ardından karakola giderek Serhat akın'dan şikayetçi oldukları öğrenrildi.

sondakika