Fenerbahçe Kongresi sonunda gruplar birbirini tebrik ederken Aziz Yıldırım’ın tepki gösterdiği işadamı Hamdi Akın, Yıldırım hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Fenerbahçe Başkanı’nın kendisine yönelik olarak, “Terbiyesiz herif Fenerbahçe'yi gidiyorsun satıyorsun ondan sonra yönetime giriyorsun. Fenerbahçe'yi satanları korumayın. Ben gittim Fenerbahçe için bir sene hapis yattım. Onlar da Fenerbahçe'yi sattılar” sözleri nedeniyle Yıldırım hakkında hakaret, tehdit ve iftira suçlarından dava açılmasını istedi.

Kongrede seçimi kazanan Aziz Yıldırım’ı tebrik etmek için giden, Mehmet Ali Aydınlar’ın ekibinde bulunan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’a tepki göstermişti. Aziz Yıldırım, Hamdi Akın’a hitaben, “Terbiyesiz herif Fenerbahçe'yi gidiyorsun satıyorsun ondan sonra yönetime giriyorsun. Fenerbahçe'yi satanları korumayın. Ben gittim bir sene hapis yattım, Fenerbahçe için yattım. Onlar da Fenerbahçe'yi sattılar. Fenerbahçe'yi satanlar yönetime giremez, tamam mı. Girerse her türlü tepkiyi koyarım” dedi.

O gün yaşananlarla ilgili televizyonda bir programa telefonla bağlanan Hamdi Akın, “Benim Fenerbahçe ile ilgili çok büyük iddialarım yok. Sayın Aydınlar’ın ricası ile yönetime girdim ve ona destek verdim. Aziz Yıldırım’ı mahkemeye vermeyi düşünmüyorum. Yıldırım kongreyi siyasi arenaya çevirdi. Aziz Yıldırım benim hakkımda söylediklerini ispat edemezse istifa etsin. İspat ederse de ben istifa ederim” dedi. Yıldırım’ın sarf ettiği ağır sözler nedeniyle mahkemeye vermeyi düşünmediğini belirten Hamdi Akın, geçtiğimiz hafta savcılığa hakaret, tehdit ve iftira suçlarından suç duyurusunda bulunmaya karar verdi. Avukatı Fatih Volkan aracılığıyla şikâyet dilekçesi veren Hamdi Akın, 3 Kasım 2003’te yapılan kongreye Mehmet Ali Aydınlar’ın listesinden katıldığını belirtti. Akın, kongreyi kazanan Aziz Yıldırım’a başarı dileklerini iletmek ve tebrik etmek için elini uzattığında Yıldırım tarafından haksız olarak hakaret, tehdit ve iftiraya maruz kaldığını kaydetti.

YILDIRIM ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKMELİ
 
Suç duyurusu dilekçesinde, “Müvekkilim hiçbir zaman Aziz Yıldırım’ın iddia ettiği fiillerin içerisinde bulunmamıştır. Bunu iddia edenin iddiasını ispatlamak zorunda olduğunu, kesin deliller ile bildirmesi gerekir. Aksi takdirde müfteri durumuna düşer. Bu nedenle Aziz Yıldırım’ın varsa eteğindeki taşları dökmesi, öyle ulu orta tribünlere oynamaması lazımdır. Hiç kimse elinde somut bir delil olmadan takımın yıllarca yöneticisi olduğunu birine (sen FB’yi sattın, ne işin var burada) diyerek onu toplum önünde küçük düşüremez. Müvekkilim en az Yıldırım kadar FB sevdalısıdır. Aziz Yıldırım’ın amacı, müvekkilimi basın olduğu halde toplum önünde küçük düşürmek, fanatik grupların müvekkilime fiziki saldırması için zemin yaratmak ve hedef gösterme amacına matuftur. Soruşturma sonrası Yıldırım hakkında kovuşturmaya karar verilmesini talep ediyorum” denildi.

Hürriyet