Fenerbahçe’ye TFF’nin seyircisiz oynama cezası vermesinin ardından bir şok da UEFA’dan geldi. UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Yargıtay’ın şike kararlarının orjinalini ve tercümesini istedi. UEFA’nın bu talebinin ardından TFF’nin en kısa sürede gereken hazırlığı tamamlayarak Yargıtay kararının Türkçe ve İngilizce metnini hafta sonuna kadar Nyon’a göndermesi bekleniyor. Yargıtay kararını inceleyecek olan UEFA Disiplin Kurulu Türkiye’deki şike olayıyla ilgili görüşünü bir kez daha netleştirerek federasyona bildirecek.

UEFA’nın, daha önce askıya aldığı kişilere cezaları uygulamak için bu tercümeyi istediği öğrenildi.

Yargıtay ne karar vermişti?

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 93 sanıklı şike davasında kararını açıkmıştı. Daire, dosya için ”Kısmen onama ve kısmen bozma” kararı vermişti.

Aziz Yıldırım’a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezaları ile birden fazla maçta şike yapma, teşvik primi ve rüşvet verme suçlarından verilen hapis cezaları onanmıştı. Cezası Yargıtay tarafından onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yeniden hapis yolu göründü.

Mahkemede 6 yıl 4 ay ceza alan Yıldırım, İnfaz Kanunu ve yargılama sırasında Metris’te 1 yıl hapis yatması nedeniyle 30 ay daha hapis yatacak. Bu durumda Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı da düşmüş olacak.