Alex'in süresiz kodro dışı bırakılmasını protesto eden taraftar gurubu teknik direktör Aykut Kocaman ve Başkan Aziz Yıldırım'ı istifaya çağırdı.

Fenerbahçe'li yıldız futbolcu Alex'in yönetim tarafından süresiz kadro dışı bırakılması taraftarları kızdırdı. Sosyal medya aracılığıyla organize olan yüzlerce taraftar bu gün akşam saatlerinde ilk olarak Fenerbahçe Stadı önünde toplandı. Taraftar gurubu daha sonra otomobillerle Alex'in evinin bulunduğu Beykoz Acarkentin girişine geldi. Burada Fenerbahçe Yönetimi aleyhine uzun süre slogan atan taraftar gurubunun sayısı ilerleyen saatlerde bin kişiyi buldu. Alex'in süresiz kadro dışı bırakılmasına tepki gösteren taraftar gurubu daha sonra Acarken'in girişinde önlem alanpolis ve özel güvenlik görevlilerinin tüm engellemelerine rağmen güvenlik bariyerini aşarak Alex'in evinin önüne kadar yürüdüler. Alex'in evinin önünde toplanan taraftarlar "I Love You Alex", "Alex'i satanı biz de satarız", "Sana bunu yapanlar hesapverecek" sloganlarıyla yıldız futbolcuya destek verirken, "Kocaman istifa", "Yıldırım İstifa" şeklinde sloganlarla Alex'in kadro dışı bırakılmasını protesto ettiler. Protestocu taraftar gurubunun arasında Gatatasaray ve Beşiktaş'lı taraftarların da bulunması dikkat çekti.

Taraftar gurubu ellerinde meşaleler ve Fenerbahçe bayraklarıyla süresiz kadro dışı bırakılan yıldız futbolcuya destek verirken Alex bir süre sonra evinin penceresine çocuklarıyla birlekte çıkarak taraftaraları selamladı. Taraftar gurubu Alex'e lacivert diye seslenirken Alex'de taraftarlara sarı şeklinde bağırarak karşılık verdi. Fenerbahçe taraftarının Alex'e sloganlarla desteği sürerken içeri girdikten bir süre sonra tekrar pencereye çıkan yıldız futbolcu taraftarlara kısa bir teşekkür konuşması yaptı ve çocuklarının korktuğu için taraftar gurubunun dağılmasını istedi. Taraftar gurubu bu konuşmanın ardından yavaş yavaş evin önünden ayrılmaya başladı. Taraftar gurubunun Alex'in evinin önünde toplanması üzerine Acarken'in önüne gelen çevik kuvvet ekipleri de çevrede güvenlik önlem ialdı.


M. Akif ERDEM/İSTANBUL (DHA)