Bankadaki paraları nedeniyle büyük zarara uğradıkları gerekçesiyle mahkemenin yolunun tutan Galatasaray’ın eski ve yeni milli futbolcuları gelişmeleri Hürriyet’e anlattı. 

Bir bankanın Yeşilköy Şubesi’nde hesapları bulunan Ayhan Akman, Servet Çetin, Aykut Erçetin ve Sabri Sarıoğlu, bilgileri dışında paralarının kullanılması üzerine İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne dava açtı. Sarı kırmızılılar, bankadaki hesaplarından yüksek riskli yatırımlara bilgileri dışında paralarının kullanıldığını ve zarara uğratıldıklarını belirttiler.

1 milyon dolara yakın kaybın yaşandığı olayı futbolcular şöyle anlattı:

“Biz yapılması gerekeni yapıp adli makamlara başvurduk. Bankadaki paralarımızı yüksek riskli yatırımlara bize sormadan kullandılar. Talimatımız olmadan, hepimizin hesaplarında küçük küçük azalmalar yaşandı. Ve sonunda ciddi bir zarara uğradık. Banka zararımızın bir kısmını karşıladı. Ancak halen alacağımız bulunduğu için mahkemeye başvurduk.”

“Açık konuşmak gerekirse bu daha çok futbolculara yapılan bir operasyon. ‘Futbolcular para işinden anlamaz’ diye bize yönelik bir hareket.yapıldı. ‘Futbolcular nasılsa parasını takip etmez’ düşüncesiyle zarara uğratıldık. Bildiğimize göre Hazine’den de birkaç kişinin görevine bu olay nedeniyle son verildi. Kısaca bu iyi niyetli bir şey değil.”

Hürriyet