Bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Trabzon maçıyla ilgili olarak da Yılmaz, "Bence Trabzonspor kazanır ama zor. İstanbul'da oynanıyor maç. İnşallah maçı germezler bu şike operasyonlarından sonra. Kadın ve çocukların tezahüratlarına bağlı" diye konuştu.

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade verdi.

"ALLAH YARDIMCI OLSUN"
Adliye girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, Balyoz Davası'nda hakkında yakalama kararı çıkarılan sanıkları bekleyen gazetecileri görünce "Balyoz bitmedi mi?" diye sordu. Adliyeye geliş nedeniyle ilgili olarak ise Yılmaz, "Valla bir işim varmış, ziyarete geldik. Çay içmeye geldim. Ara sıra ifade vermeye de geliyorum ben. Biri bir yeri yıkıyor. Kim yıktırdı diye soruyorlar, ben de onu söylüyorum. Ama bugün sadece çay içmeye geldim" dedi. Balyoz Davası'nın bittiğini söyleyen Yılmaz basın mensuplarına "Siz niye bekliyorsunuz?" diye sordu. Ardından ise "Allah yardımcı olsun" diye konuştu. Adliye çıkışında da konuşan Yılmaz, "Antalya'da bir yanlışlık yapmışlar. Sadece benim buradan ifademi almak istemişler, aldılar. 2B ile ilgili. Bende 2B de yok 2E de" dedi. Ergenekon davasına ilişkin de bir gelişme olduğunu düşünen Mehmet Ali Yılmaz, "Paşalar gelecek mi bugün?" diye sordu.

"TRABZON KAZANIR AMA ZOR"
Bu akşam Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak Spor Toto Süper Lig Fenerbahçe - Trabzonspor maçının galibine ilişkin gazetecilerin sorusuna ise, "Ben de onu düşünüyordum şimdi. Bence Trabzonspor kazanır ama zor. İstanbul'da oynanıyor maç. İnşallah maçı germezler bu şike operasyonlarından sonra. Kadın ve çocukların tezahüratlarına bağlı" dedi.

"BİZE HER YER TRABZON"
Bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzon maçı öncesi dün gece Trabzonsporlu oyuncuları uyutmamak için otel önünde tezahürat yaptıkları iddiasına ilişkin Yılmaz, "Niye ki? Maçın havasını germek için mi? Gerek yok bunlar tartışılır. Futbol oyundur. Bu oyunda siyaset gibi çeşitli laflar edilir. 'Şike vardı yoktu, bizim hakkımız yendi onların ki yendi' gibi tartışılır. Ama bu sene 3 Temmuz'dan bu yana gelişen şike tartışmaları net anlaşılır bir sonuca varamadı. O nedenle Trabzon hala 'biz şampiyonuz' diyor. Çok netleşmedi çünkü. Bir yandan federasyon, UEFA 'hayır' dedi ama mahkeme de var dedi, "bence de Trabzon şampiyon. Bize her yer Trabzon" ifadesini kullandı.

CEM TURSUN - İSTANBUL / DHA