Fenerbahçe camiasının önemli isimlerinden ve Aziz Yıldırım'a yaptığı muhalefet ile tanınan Tahir Kıran, Kanalturk'te yayınlanan Futbolizm programına konuştu.

İşte Tahir Kıran'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

"FENERBAHÇE'DE DİKTA REJİMİ VAR"

"Fenerbahçe'de yıllardır olan şey hedef şaşırtma taktiği yine devreye girdi. Aykut Kocaman'ın istifası da taktik. Amacına da ulaştı. Herkes bunu konuşuyor. Hiç kimse Karabükspor'a nasıl yenildi diye bahsetmiyor. F.Bahçe'de bir yönetim, demokrasi diye bir şey yok. F.Bahçe kulübünde bir dikta rejimi var ve o diktanın başında da bir isim var. O ne derse o oluyor. 14 senedir Başkanım sen en iyisini yaparsın diye diye böyle bir insan yarattı bu toplum."

"KİMSE AZİZ YILDIRIM'A 'GİT ŞİKE YAP' DEMEDİ'

"14 senede 4 şampiyonluk, 1 tane de şaibeli şampiyonluk. Bu lekeyi kulübe süren bir adam orada durabiliyorsa... Şu 3 temmuz sürecine bir bakalım ismi geçen şahısları ele alalım nerelerde? Hepsi güçlenerek eski konumlarından daha iyi yerlere gelmişler. Hiçbir Fenerbahçeli Aziz Yıldırım'a git şike yap demedi ki? Mahkeme şikeye karar verdi ki bu cezayı verdi. "

'ALEX'İ VOLKAN DEMİREL GÖNDERDİ' İMASI...

"Ben Fenerbahçe'nin haini değilim. Meireles'e neden 25 milyon euro verildi neden Emre gönderildi neden Alex gönderildi diye soruyorum sadece. Alex'in sonunu bence birkaç tane oyuncu hazırladı. Havalanına da sadece Semih'in gitmesi her şeyi ortaya koyuyor."

Kim bu isimler şeklinde sorulan soruya, "İsim vermek istemiyorum." diyen Kıran, "Acaba bu isimler Emre'yi de mi gönderen isimler olabilir mi? Hani birinci kaptan çıktı, ikinci kaptan gitti.." cümlesine ise "Şu anda Fenerbahçe'nin kaptanı kim acaba?" şeklinde imalı bir yanıt verdi.

AYKUT KOCAMAN İLE İLGİNÇ ANI

"2005 yılıydı Aykut Kocaman İstanbulspor'u çalıştırırken Rizespor başkanı bana 'Aykut'u istiyoruz sen de tanışıyorsun görüşür müsün' dedi. Ben de aradım ve 'Rizespor'un başında görmek istiyoruz' dedim. Kocaman 'Şu anda 4 maçım var küme düşme potasındayız bu takımı düşüren hoca olmak istemiyorum şu anda buraya konsantre oldum 4 hafta sonra konuşuruz' dedi. Sonra takım kümede kaldı. Aradım kendisini. O zaman bana 'Şimdi tatile gidiyorum 1 hafta 10 gün yokum gelince arayacağım' dedi. Biz haber bekliyoruz. 10, 15 gün geçti yok. Arıyorum telefon kapalı. Sonra o zamanlar Malatyaspor Futbol Şube Sorumlusu samimi arkadaşım telefonla konuşurken 'Yeni hocayla imza atacağız' dedi. 'Hangi hoca' dedim. 'Aykut hoca' dedi. Ben de iyi dedim hayırlısı oldu. Orada bir süre kaldıktan sonra istifa etti. Aradan zaman geçti yine bizde hoca değişikliği oldu. Yine 'Aykut hoca ile görüşsene' dedi başkan. Ben de geçen seferi hatırlattım. Tekrar aradık ama. Oturduk konuştuk. 'Ben İstanbul dışında çalışmak istemiyorum' dedi. 3 gün sonra Konyaspor'a imza attı. Bana onun için Aykut bıraktı, geri geldi vs. konuşmanın anlamı yok."

'DAUM'A 'KENARDA DUR' DEDİ'

"Fenerbahçe - Trabzonspor maçında (şampiyonluğun Bursaspor'a kaybedildiği maç) devre arasında hocaya 'kenarda dur' diyerek kim konuşma yaptı? (Aykut Kocaman'ı ima ederek) Bu olaylar bugünün olayları değil. Devre arasında birisi oyunculara 'korkmayın' diye lafa girerse oyuncuların kafasında olay bitmiştir."

vatanspor