Olaylı bir şekilde Fenerbahçe ile yollarını ayıran Alex, dönüşünü özel jetle yapacak. Ailesi ile birlikte Brezilya’ya dönmek için Ak Havacılık’tan Falcon 900B tipi uzun menzilli iş jeti kiralayan Alex, İstanbul Sabiha Gökçen’den Cuma günü saat 21.00’de ayrılacak.

Konvoyla havalimanına gidecek Alex, burada yapılacak törenin ardından uçağa binecek. 1997 model olan TC-AKK tescil işaretli uçak, uzun yıllar Türkiye’deki en uzun menzilli iş jeti unvanını taşıdı. İmalat numarası 171 olan uçak, halen Ak Havacılık tarafından kullanılıyor.

Toplam 14 yolcu kapasiteli Falcon 900B’nin menzili 7 bin 400 kilometre. Alex’in ailesi ile birlikte yapacağı yolculukta Ak Havacılık adına iki pilot ve bir kabin memuru görev yapacak. Saatte 900 kilometre hıza sahip uçak, gidiş yolunda Senegal veya Azur Adaları’nda yakıt ikmali yapıp Brezilya’ya ulaşacak.

Alex’in bu yolculuk için ödeyeceği miktar açıklanmazken, liste fiyatı üzerinden toplam maliyetin 150 ila 200 bin dolar arasında değişeceği tahmin ediliyor. Uçak kiralamada boş olarak dönecek bu uçağın tüm maliyetleri müşteriye yansıtılıyor.

 
dha