CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara TBMM’ye sunduğu kanun teklifi ile serbest meslek sahiplerinin ödedikleri vergilerde KDV oranının %8’e düşürülmesini istedi.

Vergi Yükünün Ağırlığına Dikkat Çekildi

Serbest meslek faaliyetlerini yürüten kişilerin ülkenin ticari hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirten Kara, gerek ticari faaliyette bulunanlar gerekse de ticaretle ilgilenmeyen vatandaşların çok ağır vergi yükleri ile karşı karşıya olduğunu hatırlattı.

Son dönemlerde ekonomideki kötüye gidişin farklı sektörlerde daralmalara neden olduğunun altının çizen CHP’li Kara, kanun teklifinin gerekçesini “Ekonomik durağanlığın yanında Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybı ticari faaliyette bulunan kişi ve kurumları kötü etkiledi. Bu nedenle serbest meslek icra edenlerin ödedikleri vergilerde bir iyileştirme yapılması gerektiğini düşünmekteyiz” diyerek açıkladı.

KDV Oranı %8’e Düşürülüyor

Teklif ile 193 sayılı kanunun 65. Maddesine göre sermayeden çok şahsi mesaiye, bilimsel veya mesleki bilgiye ve uzmanlığa dayanan ve ticari mahiyette olmayan işlerin işverene tabi olmaksızın şahsi sorumluluk altında kendi nam ve hesabına yapılan serbest meslek faaliyetlerinde uygulanan KDV oranının %8’e düşürülmesi amaçlanıyor. 

muhasebe