‘’ Konuş Ehil ile olasın Ehil

Konuşma Cahille olursun,Cahil

Kişi itibardan Düşer mi Düşer ’’

Selamlar Sevgili Meslektaşlarım,

İşin detayına kaçmadan özünü de koruyaraktan bir yargı kararı ile bağımlı çalışan arkadaşları bekleyen tehlikeden bahsetmek isterim.

Bağımlı çalışan arkadaşlarımızın aldıkları gerek Mesleki olarak aldıkları unvan, Gerek Aldıkları sorumluluk birer boynumuzun borcudur.

Kanun koyucu Ruh, Şu yukardaki dizeleri aratmadan bizi unvanla ilgili birçok sorumlulukla yüklemiştir.

Şirketlerin yapmış oldukları Hile, Yolsuzluk, Hileli iflaslar Kanun koyucu tarafından cezalandırıldığı gibi Bilançoyu düzenleyen ve bu yollarla hileli olarak ilerleten, kaynağı dağıtan ticari faaliyetlerin akışına ters, Olmayan borçları ve rakamları gösteren bağımlı çalışanında bu işleri ortak yürüttüğü kanaati oluşturuyor.

Hatta Tanık olarak başladığı mahkemelerde, Sanık olarak devam ettiğini ve ceza aldıklarını görmekteyiz.

TCK MADDE 282/3.BENTİNDE

(3) Bu suçun, kamu görevlisi tarafından veya belli bir meslek sahibi kişi tarafından bu mesleğin icrası sırasında işlenmesi hâlinde, verilecek hapis cezası yarı oranında artırılır.

Peki ne yapmak mı gerekir, kısacası her türlü hileli yola başvuran insanlardan, gerçeğe aykırı beyanlarda bulunanlardan, devlet kurumlarını, Bankaları, Sigorta Şirketlerini ve 3.şahısları aldatmaya yönelik her türlü hareketlerde bulunan kurumlardan derhal istifa etmek gerekir.

DAYANAK : -TCK -282/1-3 – YARGITAY 19.CEZA DAİRESİ K:2016/2636

SMMM DENİZ IRMAK
BAĞIMSIZ DENETÇİ


http://www.muhasebedr.com/bagimli-calisanlari-bekleyen-tehlike-smmm-deniz-irmak/