Geçmişte vergi kaydı olup Bağ-Kur'a tescil yaptırmamışlara iyi haber. Ekim 2008'den önceki günlere borçlanma imkanı verilmesi gündemde. Düzenleme hayata geçerse, çok sayıda esnaf emekli olabilecek.

BAĞ-KUR'lular dikkat! Geçmişte işyeri açmış ya daşirket ortaklığı ile vergi mükellefi olmuş ancak Bağ-Kur'a kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlaraborçlanma imkanı verilmesi gündemde... Konu, yeniden Meclis'e taşındı. Düzenleme hayata geçerse, 1 Ekim 2008'den önceki günler borçlanılabilecek, çok sayıda esnaf emekli olabilecek. 

2008 TARİHİ ÖNEMLİ

4 Ekim 2000 tarihine kadar Bağ-Kur'a kayıt ve tescilini yaptırmamış olan sigortalıların, her türlü sigortalılık hak ve mükellefiyetleri 4 Ekim 2008'den tarihinden itibaren başlatılıyor. Ancak, 4 Ekim 2000-1 Ekim 2008 arasında Bağ-Kur sigortalılıklarını tescil ettirmiş olmaları halinde, sigortaları 4 Ekim 2000'den itibaren geçerli olmakta. Bağ-Kur sigortalılarının 4 Ekim 2000-1 Ekim 2008 tarihleri arasında kayıt ve tescil yaptırmamış olmaları halinde 1 Ekim 2008'den önceki sigortalı sayılmayı gerektiren vergi, oda ve sicil kayıtları olsa bile, bu kayıtlara göre Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geriye dönük borçlandırma yapılmıyor. Başka bir deyişle Bağ-Kur sigorta kaydı olmayan 1 Ekim 2008'den önceki dönemler için bugün yargı kararıyla tescil ettirilmediğinde (mahkeme kararıyla geçmiş yıl primleri ödenmediği sürece) Bağ-Kur günlerine hak kazanılamıyor. İşte 1 Ekim 2008 öncesindeki günlerine borçlanma imkanı tanınmasını isteyen Bağ-Kur'lulara bir imkan tanınması gündemde. Bağ-Kur'luların bu konudaki talepleri yeniden Meclis'e taşındı. Eski yıllara borçlanma isteyen Bağ-Kur'lular, bu konuda düzenleme yapılmasını heyecanla bekliyor. Bu sayede çok sayıda kişi, borçlanma yaparak emekli olabilecek.


takvim