IHA

Antalya SGK İl Müdürü Selim Erol, Genel sağlık Sigortası kapsamında prim borcu bulunan kişilerin yapılandırma ve prim borçlarını taksitlendirme avantajından faydalanmaları için sürenin azaldığını bildirdi.
Yazılı bir açıklama yapan Selim Erol, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan Türk vatandaşlarının SGK’ya müracaat etmeksizin doğrudan genel sağlık sigortalısı olduğunu belirterek, herhangi bir sigortalılık türü kapsamında çalışması olmayan ve bakılmakla yükümlü durumunda bulunmayan vatandaşların genel sağlık sigortası kapsamında tahakkuk edecek primi ödeyerek veya primlerinin devlet tarafından karşılanması yoluyla sunulan sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabileceğini kaydetti.
Erol, açıklamasında, “Vatandaşlarımızın hangi kapsamda genel sağlık sigortalısı olacağının gelir testine göre belirleniyor. Bu kapsamdaki vatandaşlarımızın ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmaları gerekir. Bu kişilerin ödeyecekleri primler gelir testi sonucuna göre; gelirleri asgari ücretin 1/3’ünün altında olanların primleri devlet tarafından karşılanacak, gelirleri asgari ücretin 1/3’ünün üstünde olanlar ise gelir durumlarına göre primlerini kendileri ödeyerek sağlık yardımlarından faydalanacaklar” dedi.
Vatandaşın 30.09.2015 tarihine kadar ikametlerine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanılma Vakfı’na başvurabileceğini aktaran Erol, “Gelir testi sonucuna göre daha önceden genel sağlık sigortası kapsamında hiçbir işlem yaptırmayan kişiler için tahakkuk eden prim borcunun silinebilir veya azalabilir. Bu kapsamda prim borcu bulunan kişiler 02.11.2015 tarihine kadar prim borçlarını yapılandırıp, iki ayda bir olmak üzere taksitler halinde ödeyebilir. Peşin ve ilk taksit için son ödeme tarihi 30.11.2015’dir. Prim borçlarını yapılandıran vatandaşlarımızın böylece sağlık hizmeti de alabilecek. Yapılandırma işlemleri için İl Müdürlüğü ve ilçelerde bulunan Merkez Müdürlüklerine başvuru yapılarak işlemlerini gerçekleştirebilecek” dedi.

http://www.milliyet.com.tr/sgk-dan-genel-saglik-sigortasi-prim-antalya-yerelhaber-940302/