Emekli Maaşları ne kadar olacak, İntibaklı Emekli Maaşları 2014 son durum açıklandı. Peki emekliler 2014 yılında intibak sonrası emekli maaşları ne kadar alacak, intibak zammı 2014

 

2000 senesinden sonra emekli olan vatandaşlar meclisten çıkacak torba yasayı dört gözle bekliyorlar. Yasa sonucunda intibak ile 2 milyon civarında emeklinin maaşları arasındaki fark ortadan kalkacak.

 

Emekli Maaşları

 

2000 yılının ardından emekli olan , emekliler intabakı dört gözle bekliyorlar. Meclise kısa bir süre içerisinde gelmesi beklenen torba yasa tasarısında, intibak düzenlenmesi olması konusunda hem fikir olan emekliler bir düzenlemenin mutlaka yapılmasını istiyorlar.

 

2000 yılından bugüne dek emekliliği gerçekleşenlere , ki bu sayı 2 milyon kişi civarında, toplamda 355 liralık intibak zammı yapıldığını söyleyen emekliler, 2000den önce emekliye ayrılanlarla aralarındaki maaş farkının giderilmesini bekliyor ve intibak artışı alamadıklarını söylüyorlar.

 

MAAŞLAR EŞİTLENSİN

 

2000 senesinden önce emekliye ayrılanların aldığı taban maaş 921 lira iken 2000 ve sonrasında emekli olanların aldığı taban maaş aylık 640 lira. Emekliler bu konuyla ilgili, bir düzenlenmenin kesinlikle olması gerektiğini ve bu torba yasanın içerisinde bu konunun mutlaka görüşülmesi gerektiğini söylüyor. Şimdilik 2000 ve sonrasında emekli olan tüm emeklilerimizin gözü meclisten geçecek torba yasada inti

 

Toplu sözleşmeye göre; 2014 yılında memurların taban aylıklarında brüt 175 lira artış olacak.

 

10 milyon emekliye zam!

 

 Memurların ücretleri net 123 lira artacak. 1.9 milyon memur emeklisinin maaşlarında da net 146 lira artış gerçekleşecek. Ocak'ta, memur emeklisi enflasyon farkı da alacak.

 

 

 İŞÇİ VE ESNAFA DA FARK VAR

 

Memur ve emeklileri geçen Temmuz'da yüzde 3 zam almışlardı. Son 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü geçerse, memur ve emeklileri, geçen oranda artı bir zam alacak. Yılının ikinci yarısındaki 5 aylık enflasyon oranı yüzde 2.79 olarak belirlendi. Milliyet'in haberine göre aralık ayı enflasyon oranı yüzde 0.21'i geçerse memur ve memur emeklilerine enflasyon farkı verilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Ocak ayında, 2013'ün ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyona göre zam alacak. Aralık enflasyonu ne kadar artarsa, emeklinin yüzü de o kadar gülecek. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının 6 aylık enflasyon tahminlerine göre Ocak'ta yüzde 2.85 oranında artırılması öngörülüyor. Ayrıca bir zam açıklanırsa SSK ve Bağkur emeklileri için de çifte artış olacak.