İş yeri zor durumda ise, işçi maaşlarını ödeyemiyorsa İŞKUR işçilerin üç aylık maaşlarını ödüyor. Bunun için İŞKUR’a sunmanız gereken belgeler; haciz tutanağı, iflas kararı, iflas erteleme kararı ve alacak belgeniz. Bu belgeleri İŞKUR'un ilgili birimine götürerek başvurduğunuz ayın sonuna kadar ücretlerinizi alabilirsiniz. Ücretler net ücret üzerinden ödeniyor ancak tazminatlar ödenmiyor.

İŞKUR’un ödeyeceği aylık maaş . 5510 Sayılı Kanun'un 82. maddesi gereğince, asgari ücretin 6.5 katından fazla olamıyor. Bugün ki asgari ücrette hesaplandığında İŞKUR’un ödeyeceği en yüksek ücret brüt 6 bin 961.5 liradır.

TAŞERON(mevsimlik işçi) olanlara kadro umudu, tasarı meclis yolunda

Türkiye'de 1 milyon 100 bin taşeron işçi çalışıyor. Bu işçilerin özellikle izin, tazminat ve maaş gibi konularda büyük haksızlıklara uğradığı bir gerçek. Şimdi çok önemli bir yasa tasarısı Meclis yolunda. Bu yasa, taşeron işçilerin çalıştıkları kamu kurumlarındaki benzer işi yapanlarla aralarındaki tüm farkları ortadan kaldıracak. Buna ücret de dahil. Ama yasa asıl ve alt işveren tanımlarını yapacağından asıl işi yapan taşeron işçiler için bir kadro umudu doğabilir. Mahkeme kararları da olduğundan, yasa koyucunun bir çözüm bulması gerekiyor. Dün Başbakanlıkta Maliye ve Çalışma bakanlıkları bürokratları önemli bir toplantı yaparak yasaya son şekli verildi.