Bağkur statüsünde prim ödeyenler dikkat! Bugünlerde Sosyal Güvenlik Kurumunun yeni sistemiyle birlikte Bağkur kapsamında prim ödeyenler primlerini ödeyememektedirler. Peki geçmiş aylarda bağkur primlerini öderken şimdi neden ödeyemiyorlar?

Sosyal güvenlik Kurumu yeni yazılımla bazı güncelleştirmeler yaptı. Geçmişte zorunlu bağkur kapsamında prim öderken hizmet akdine tabi olarak 1 gün bile 4-a sigortalısı olan bağkurlular primlerini ödeyemiyor.

          Bu günlerde Bağkur primlerini ödemek zorunlu Bağkurlular primlerini ödeyemedikleri gibi kurumdan da alacaklı durumuna düşmüşlerdir. Primlerini ödeyemeyen Bağkurlular kuruma gidip neden ödeyemediklerini sorduklarında eğer ki geçmişte Bağkur kapsamındayken başka bir firmada 1 gün bile sigorta primi olmuş olsa bile Bağkur kapsamından çıktıkları gibi birde Sosyal Güvenlik Kurumundan alacaklı olduklarını öğrenmektedirler.

          Örnekle açıklarsam: 01.01.2013 tarihinde zorunlu Bağkurlu olan bir işveren 2016 yılı Mart ayına kadar bağkur primlerini ödemekteydi. Lakin bu kişinin 2013 Nisan ayında başka bir firmada 1 günlük sigorta girişi olmuş. Bu sigorta girişinden itibaren yani Nisan 2013-Mart 2016 dönemleri arasında ödenen Bağkur primleri sistem tarafından iptal edilmiş ve ödenen primleri de işverene iade etmek için işveren kurumdan alacaklı durumuna düşmüştür. Şimdiye kadar düzenli ödeme yapan işverenler ise bu durum karşısında ne yapacaklarını bilememişlerdir.

          Peki düzeltme için nasıl bir işlem yapılacaktır?

          Bu durumda olan işverenler ekteki linke tıklayarak formu doldurup 14 nolu maddeyi işaretlemeleri halinde hizmet akdi kapsamındaki işe girişten bu yana iptal olan bağkurluluk sürelerinin tekrar işlenmesini sağlayabileceklerdir. Burada dikkat edilmesi gereken bağkurun kesintiye uğradığı tarihten itibaren Sosyal Güvenlik Kurumunun dikkate almasını sağlamaktır.

         Form İçin TIKLAYINIZ.

TANER ÖZDEMİR

http://www.tanerozdemir.com.tr/4-b-bagkur-sigortaliliginiz-durdurulmus-olabilir.html