Yapılan araştırmalara göre, en tuhaf ve ilginç davaların Amerika'da açılması nedeniyle, her yıl yılın en ilginç davası yarışması düzenleniyor. En ilginç dava açana ödül veriliyor. Akıllara ziyan davalardan bir kaçı şöyle;

>San Diego'da Belediye salonunda verilen konser sırasında erkekler tuvaletinde bir kadın gördüğü gerekçesiyle, duygusal travma yaşadığını öne süren bir adam belediyeye karşı 5.4 milyon dolar tazminat davası açtı.

>Tek kişilik hücrede kalan mahkum, bedava deodorant vermediği için hapishane yönetimine kızdı ve hapishane yönetiminden şikayetçi oldu.

>Bir kanser hastası, öngörülen süre içinde ölmediği gerekçesiyle sağlık müdürlüğünü dava etti. Doktorların koyduğu teşhise göre çoktan ölmüş olması gerektiğini belirten davacı, tazminat istedi. 

>Bir kadın sürücü, buz tutmuş yolda motorlu bir kızakla çarpıştı. Kızağın sürücüsü öldü. Kadın sürücü, tanık olduğu ölüm anında yaşadığı şok yüzünden adamın dul karısına tazminat davası açtı

>Terrence Dickson, soyduktan sonra garajı kullanarak çıkmaya çalıştığı evden, garajın otomatik kapısının bozuk olması nedeniyle çıkamayınca, geri dönüp evin girişinden çıkmaya çalışır ama garajla evi ayıran kapı kilitli olduğu için garajda mahsur kalır. Ev sahiplerinin tatilde olması nedeniyle Dickson, garajda kuru köpek maması ve Pepsi Cola ile 8 gün geçirir. Dickson, bunalıma girmesine neden olduğu için ev sahibini dava eder ve 500 bin dolar tazminat almaya hak kazanır. 

>Florida'da bir balıkçı şiddetli fırtınada öldü. Ailesi, hava durumu yorumu doğru çıkmadığı gerekçesiyle bir TV kanalından 10 milyon dolar tazminat istedi. Dava geri çevrildi. 

>Dorothy H. (40) eşini ayarttığı gerekçesiyle öteki kadın hakkında 1 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Yargıç, 18'inci yüzyıldan kalma bir maddeye dayanarak, davanın görülmesini kabul etti. 

>81 yaşındaki Stella Liebeck, satın aldığı kahvenin dökülmesi üzerine teninde yanık oluştuğu gerekçesiyle McDonald's’dan davacı oldu. O günlerde bütün Amerika bir anda bu davaya odaklandı. Yaşlı kadın 2.7 milyon dolar tazminat kazanarak bir anda şöhret olurken, ülkenin en büyük fast food zincirlerinden biri olan McDonald's, ortaya çıkabilecek başka uyanıklara karşı çeşitli önlemler almaya başladı. 

>Merv Grazinski, yeni aldığı karavanla evine dönerken otoyolda aracı saate 70 mil hızda otomatik pilota bağlayarak, yolculuğun keyfini çıkarmak için kahve yapmak üzere arka tarafa geçer ve karavan sürpriz olmayan bir şekilde yoldan çıkıp devrilir. Grazinski, karavanın el kitabında bunu yapmaması gerektiği konusunda bir uyarı olmadığı için üreticiyi dava eder ve 1 milyon 750 bin dolar tazminat ve yeni bir karavan almaya hak kazanır. 
Üretici firma ise orijinal metindeki haliyle, Merv Grazinski gibi bir “moronun” karavan satın alma ihtimaline karşı kullanıcı el kitabını değiştirmeye karar verdiğini açıklar. 

>Los Angeles'da yaşayan 19 yaşındaki Carl Truman, komşusunu, aracıyla ellerini ezdiği gerekçesiyle dava eder ve mahkeme Truman lehine karar verir. Dikkatsiz Truman, komşusuna ait otomobilin jant kapaklarını çalmaya çalışırken direksiyonda birinin oturduğunu farkedemediği için hastane masrafları artı 74 bin dolar tazminat almaya hak kazanır. 

>Texas'ta yaşayan Kathleen Robertson, bir mobilya mağazasında henüz yürümeye başlayan ve sağa sola koşturan küçük bir çocuğa takılarak düşer, ayak bileğini kırar. Mobilya mağazasını dava eden kadın 780 bin dolar tazminata hak kazanır. 
Karar, mobilya mağazası için büyük sürpriz olur, çünkü küçük çocuk Robertsen'in oğludur.


>Listede yer alan vakalar arasında bir diğeri ise, 3.5 dolarlık giriş ücretini ödemek istemediği gece kulübüne tuvalet penceresinden girmeye çalışırken düşüp dişlerini kıran Kara Walton. Öndeki iki dişi kırılan Walton olaydan kulübü sorumlu tutup dava eder ve 12 bin dolar tazminat kazanır, tabii hastane masraflarını da ödetir.

>Komşusunun bahçesindeki köpeği tabancasıyla küçük saçmalar atarak sinirlendiren Jerry Williams, köpek tarafından ısırıldığı için komşusunu dava eder ve hastane masraflarına ek olarak 14 bin 500 dolar tazminat kazanır. 

>Philadelphia'da bir restaurant, mekan içinde kayarak düşen ve kuyruk sokumu kemiğini kıran müşterisi bayan Amber Çarson'a 113 bin 500 dolar tazminat ödemeye mahkum edilir. Çarson, restaurantta tartıştığı sevgilisine attığı meşrubat şişesine 30 saniye sonra basıp düşmüştür.


http://www.adaletgundemi.net/blog/110/en-ilginc-ve-en-tuhaf-davalar/