Pervasız Tiyatro tarafından yeni sezonda sahnelenen Polonyalı yazar Slawomir Mrozek’in kaleme aldığı “Sığıntılar” adlı oyunun galası, Kenter Tiyatrosu’nda yapıldı. İlker Ayrık ve Aykut Taşkın’ın oynadığı oyunun galasına, Doğan TV Holding CEO'su İrfan Şahin, Beyazıt Öztürk, Rasim Öztekin eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin, Mustafa Alabora’nın da aralarında bulunduğu iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Slawomir Mrozek, Sığıntılar adlı oyununda bir aydınla bir yol işçisini aynı sığınağa koymuş ve aralarındaki çelişkiden tiyatro tarihinin en önemli oyunlarından birini yaratmıştır.


Aklını para kazanmak ile bozmuş işçinin tek amacı daha fazla para kazanıp mehmeleketine  dönüp eşi ve çocukları için bir ev yaptırmaktır. Aydının ise
politik sebeplerden dolayı memleketini terk etmek zorunda kalmış bunalımlı bir aydındır, idealleri büyüktür; vatanı özgürleştirirek , ve daha iyi yarınlar kurma dileğiyle kölelik ve özgürlük üzerine yazmaya çalıştığı yapıtını tamamlamaktır. Bunu da yazacağı bir kitapla yapacaktır. Bir yandan da kurtaracağı adam ile yaşamaktadır.

Oyunda aydın olan karakteri canlandıran İlker Ayrık'ın söylediği bir cümle oldukça etkileyiciydi;

"ya hiç birimiz insanız, ya hepimiz insanız"

GALADAN FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.






























Adaletbiz
Yeşim TURAN