Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan Reis filmi 3 Mart Cuma günü vizyona giriyor. Filmin yönetmeni Hüdaverdi Yavuz, filmin galasına katılmayacağını ifade etti. Zorlu geçen çekim sürecinde yaşanan kimi tatsızlıkların buna neden olduğunu kaydeden Hüdaverdi Yavuz, galaya katılmama nedeni ve de filmin çekim sürecinde yaşadıkları sorunları Medyabey’e anlattı. “En başında yapımcı olarak yola çıktığım kişi olan Ali Avcı, doğru mu yanlış mı asla bilemeyeceğim suçlamalarla ve hoş olmayan tarzda gönderildi.” diyen Yavuz ekibin haftalıklarının da ödenmediğini ve hiçbir gerekçe gösterilmeden çekimlere 70 gün ara verildiğini söyledi.

Yapım ekibinin de değiştiğini söyleyen Yavuz şöyle devam etti: “Ekibe ödemeyle ilgili yeni sözler verildi ama yine maalesef tutulmadı. Bu yüzden yapımcı arkadaşla tartıştım ve bir daha da kendisiyle görüşmedim. Her şeye rağmen çekimleri ve kurguyu tamamladım.(...) 2016’nın Eylül ayında Garantialsat şirketinden Fatih Ay beni aradı. Şirketi devraldıklarını, filmi benim tamamlamamı istediklerini söylediler.” Telefonla görüştüğümüz Yavuz, filmin yapımcısı Temel Kankıran’ın ekibin büyük kısmına borcu olduğunu söylüyor ve “Hatta ‘para var ama vermiyorum’ dediğini bile duydum, artık daha ne diyeyim” diyor. “Kimine 3-5 bin lira, kimine 50-100 bin lira borcu var. Hatta bir kaç oyuncu beni aradı, onlardan da parasını alamayan var. Öyle ki filmin galasına teknik ekipten kimseyi çağırmadılar. Sanki bu film kendi kendine çekildi. Bu büyük bir edepsizlik. Yapımcı kendisini arayıp para isteyenlere de bol bol papara atmış. Beni arayıp galaya davet ettiler ama ben ‘önce verdiğiniz sözleri tutun’ diyerek geri çevirdim, galaya gitmedim.” diyen Yavuz filmin başarılı olmasını çok istediğini, iyi niyetle ve hiç bir yere bağımlı olmadan filmi çektiğini sözlerine ekliyor. ‘

‘30 milyon harcanmadı’

Filmin çekimleri sırasında “ne partiden, ne de beyefndi katından bir müdahale oldu” diyen Hüdaverdi Yavuz özgürce çalıştığını ve sadece yapımcılarla sıkıntı yaşadığını anlatıyor. Filmin sanıldığı kadar pahalıya çıkmadığını da belirten Yavuz, “Filme 30 milyon lira harcandığına dair haberler çıktı ama külliyen yalan. En fazla 5, haydi bilemedin 6 milyon lira gitmiştir. Filmi izleyecek olan sinema eleştirmenleri sorar sonra o kadar para nereye gitmiş diye. Mecid Mecidi 12 milyon harcamış ama onun prodüksiyon kalitesinden anlaıyorsunuz paranın nereye harcandığını. Ayrıca bizim yapımcımız paray harcarken pek de yasal olmayan bir şekilde harcadı ama işin o kısmı artık maliyeyi ilgilendirir.” diyor.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr