Uluslararası Adana Film Festivali’nin ödül töreninde gecenin sunuculuğunu yapan Meltem Cumbul, yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmamıştı. Cumbul, “Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sıkışmayı; kendinden olmayanları ötekileştirenle yapmayı reddediyorum” dedi.

Uluslararası Adana Film Festivali’nin dün gece (1 Ekim) düzenlenen ödül töreninde gecenin sunuculuğunu üstlenen Meltem Cumbul, yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun tokalaşmak için uzattığı elini sıkmadı.

‘Buğday’ filmiyle En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan Semih Kaplanoğlu sahneye çıktığı sırada Meltem Cumbul, tokalaşmak için kendisine elini uzatan Kaplanoğlu’na karşılık vermedi; elini geri çekip sırtını döndü.

Oyuncu Caner Cindoruk bu esnada ayağa kalkıp olaya tepki gösterirken Kaplanoğlu da Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

Olaya izleyiciler arasındaki oyuncu Caner Cindoruk tepki gösterirken, Kaplanoğlu sosyal medyadan bir açıklama yaparak “Adana Film Festivali’nde sahnede maruz kaldığım kabalığın ardından bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere ve dostlara teşekkürler…” ifadelerini kullandı.

Meltem Cumbul da bunun üzerine Kaplanoğlu’nun elini neden sıkmadığını sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile anlattı:

Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sıkışmayı; kendinden olmayanları ötekileştirenle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfları hor görenle yapmayı reddediyorum. Yüreğime ve sevgiye düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olamaz.

Gezi aleyhine yorum yapmış, Emir Kusturica’yı hedef almıştı

Yönetmen Semih Kaplanoğlu, Gezi direnişi aleyhine tavır alarak bu konuda açıklamalarda bulunmuştu.

Ayrıca 2010 yılında Antalya’da düzenlenen Altın Portakal Film Festivali’nde yönetmen Emir Kusturica’nın katılmasını gerekçe göstererek “Bal” filmini festivalden çekmişti.

http://siyasihaber3.org/meltem-cumbul-gucluleri-tutup-zayiflari-hor-gorenle-ellerim-dost-olamaz