Hür ve Kabul Edilmiş Mason Locası'nın basın sözcüsü olan Zeki Alasya'nın vefat haberinden sonra Türkiye Masonları bir taziye mesajı yayınladı. Locanın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Zeki Alasya'nın vefat haberi Türkiye'deki masonlara kısa bir taziye mesajı ile duyuruldu.

HASTALIĞINI SAKLADI MI?

Usta oyuncu Zeki Alasya tedavi gördüğü hastanede 8 Mayıs günü hayatını kaybetti ve bütün Türkiye'de sevenlerini yasa boğdu. Haberi alan yakınları ve sanatçı dostları büyük bir üzüntü yaşarken, pek çok sanatçının haberi olmadığı rahatsızlığından dolayı usta sanatçının hastalığının herkesten gizlendiği yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞAN ÖLÜM

Tüm Türkiye'yi yasa boğan bu ölüm sonrasında sanat ve siyaset dünyasından bir çok isim üzüntülerini dile getirim taziye mesajı yayınlarken, bir taziye mesajı da Hür ve Kabul Edilmiş Mason Locası'ndan geldi. Locanın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Zeki Alasya'nın vefat haberi Türkiye'deki masonlara kısa bir taziye mesajı ile duyuruldu.

"GÜLER GÜLE CESUR ADAM"

Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "Usta oyuncu 22 Ninsa 2015'den belli karaciğer rahatsızlığı sebebiyle hastanede tedavi görüyordu. Bu gün saat 10:30'da gözlerini yumdu. Pazar günü öğlen saatinde Levent Camii'nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezalığı'na defnedilecek.

Türk sinema ve tiyatrosunun en ünlü oyuncusu ve yönetmeniydi.

Yeri geldi güldürdü, yeri geldi ağlattı, yeri geldi düşündürdü.

Güle güle gerçekleri cesurca korkmadan söyleyen ADAM...

Rabbim mekanını cennet etsin..."