Bir engellinin yaşamındaki güçlükleri anlatan 'Köşe' filminin galası, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yapıldı.

Tiyatrocu Cenk Behram Su'nun yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği, oyuncu ve teknik ekibin gönüllü görev aldığı 'Köşe' adlı sinema filminin galası Sea Light Otel'de kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi. Galada, sahneye davet edilen yönetmen Su, tekerlekli sandalye ile salona girdi. Sandalyelerin arasında güçlükle ilerleyebildiğini söyleyen Cenk Behram Su, "Bir engellinin yaşadıklarını anlayabilmek için bir süreliğine bile olsa kendimizi onların yerine koyabilmeliyiz. Bu salonda yaklaşık 30 metrelik bölümü tekerlekli sandalyede geçmeye çalıştım, birçok engelle karşılaştım" dedi.

Oyuncusundan çekim ekibine, yönetmeninden figüranına kadar herkesin gönüllü görev aldığı filmin tamamlanmasının 9 ay 13 gün sürdüğünü belirten Su, "Bir çocuğun doğum sürecini yaşadık. 9 ay 13 gün sonra, çekimlere başlarken verdiğimiz söz gibi filmimizi Engelliler Günü'ne yetiştirdik. Umarım beğenilir" diye konuştu.

Gala sonrası filmde rol alanlarla sahneden seyircileri selamlayan Cenk Behram Su, filme emeği geçen, katkı veren herkese teşekkür etti.

Filmin ilk gösterimini ilçede yıllardır tamamen gönüllülük esasına göre engellilere hizmet veren Kuşadası Engelliler Derneği yöneticileri de izleyerek tam not verdi.

ENGELLİ GENÇ VE ANNESİNİN YAŞAMI

Engelli bir genç ve annesinin çaresizlik içerisinde geçen yaşamını anlatan Köşe filminin çekimlerine 1 Ağustos'ta başlandı. Film henüz çekim aşamasındayken konuya yaklaşımı nedeniyle engelli derneklerinden ödül aldı. Çekimler, tamamı gönüllü olan 15 set personeli ve yine gönüllü olan oyuncularla Söke, Selçuk, İzmir ve Kuşadası'nda yapıldı. Kurgusu ve özel efektleri de gönüllü firmalarca yapılan filmin müziklerini Avrupa'da yaşayan tanınmış Kuşadalı besteci Evrim Demirel yaptı. - Aydın / Kuşadası