Av .Dr.Umut Yeniocak'ın “Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi“ kitabı çıktı.



Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi

Gelir paylaşımına dayalı inşaat sözleşmesi, Türkiye inşaat sektöründe kullanımı son yıllarda hızla yaygınlaşan bir sözleşme türü olarak dikkat çekmektedir. Sözleşme, tarafların anlaşmasına göre, farklı şekillerde ortaya çıkabilmektedir. Ancak çalışmamızda, sözleşmenin uygulamada en çok kullanılan modeli esas alınmıştır. SEÇKİN YAYINLARI






KADIN HAKLARI MEVZUATI KİTAP HALİNE GETİRİLDİ

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezince, kadın haklarına ilişkin uluslararası ve ulusal mevzuatla, bu alanda yayınlanmış genelgeler bir kitap haline getirildi.

“İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, şiddetin önlenmesi, kadınların bilinçlendirilmesi ve yasal yolların kullanılması amacıyla daha önce birçok yayın gerçekleştirdi. Bildiri yayımladı. Bu yayınların hedef kitlesi daha çok şiddetle karşılaşması olası kitleleri hedef aldı. Ancak Merkez olarak bugüne dek, kadın hakları mücadelesinde bizlere destek olacak metinlerin bir araya geldiği bir yayın çıkaramamıştık. İşte elinizde tuttuğunuz bu kitap bu eksiği gidermek için derlendi”. İSTANBUL BAROSU YAYINLARI

 

Kitap üç bölümden oluşuyor. Birinci bölümde uluslararası metinler, ikinci bölümde ulusal metinler, üçüncü bölümde kadın hakları mevzuatına ilişkin yayınlanmış Genelgeler yer alıyor.

Bir Ceza Avukatının Anıları kitabından...

> etmez mi? eder. Ya asılanın suçsuz olduğu sonradan anlaşılırsa. Hatamızı nasıl düzelteceğiz? Toplum, kendini istediği kadar güçlü saysın. Yine de bazı hataları tamir etmek elinde değildir.


Bir Ceza Avukatının Anıları kitabından... Faruk Erem MURAT KİTABEVİ

Sosyalistlerin Meclisi'nden “İKİNCİ CUMHURİYET’İN DÜZENİ”

Sosyalistlerin Meclisi tarafından hazırlanan, Erhan Nalçacı ve Suat Özeren’in Derlemesi ile Yazılım Yayınevinden çıkan “İKİNCİ CUMHURİYET’İN DÜZENİ” kitabı çıktı.

Kitap “İkinci Cumhuriyet’in Düzeni” adını Sosyalistlerin Meclisi tarafından 2012 Mart’ında düzenlenen sempozyumdan alıyor.  

Sosyalistlerin Meclisi’nin geçen dönemki çalışmalarının önemli bir kısmı “İkinci Cumhuriyet’in Düzeni” başlığı altında toplanmış oldu. Kitap bir yıl önce birlikte üretmek için bir araya gelmiş sosyalist aydınların aynı adla düzenlenen sempozyum konuşmalarından, tebliğlerinden ve makalelerinden oluşuyor. İkinci Cumhuriyet’in Düzeni Türkiye Cumhuriyeti tarihi içinde kuruluş felsefesinden köklü bir kopuşa işaret ediyor, Türkiye’nin gericiliğin ve piyasanın ablukasına nasıl alındığını anlatıyor.

Kitapta; AKP’nin eliyle yürütülen ve uluslararası sermayenin siyasi egemenliğine girmek olarak özetlenecek bu dönüşüme ilişkin çok sayıda bilgi, belge ve tez sunuluyor. Aynı zamanda bir sosyalist cumhuriyetin kuruluşu ile sonlanacak  İkinci Cumhuriyet’in kaçınılmaz çöküşünün yüzeye çıkmaya başlayan belirtileri de tartışılıyor.
YAZILIM YAYINEVİ

Tam bir Ahmet Altan romanı Tanrının Son Oyunu

Ahmet Altan’ın sekiz yıl aradan sonra yazdığı yeni romanı “Son Oyun”, sadık okurlarını hayal kırıklığına uğratmayacak. Kadın-erkek ilişkilerini merkeze alan kitap, sağlam kurguya sahip ve her zamanki gibi akıcı.

Ahmet Altan’ın bir önceki romanı En Uzun Gece’yi okuyalı sekiz yıl olmuş. Neredeyse her gün köşe yazıları yazdı ama onun gibi üretken bir yazar için uzun sayılacak zamandır romandan uzaktı. Acaba onun gazete makalelerini okuyanlarla romanlarını okuyanlar aynı insanlar mı diye merak ederim. Nedense, sanmıyorum.

Son Oyun adlı yeni romanı yayımlandı. Tipik bir Ahmet Altan romanı diyeceğim, tam okurlarının özlediği türden. Kadın-erkek ilişkilerini merkeze alan, sağlam kurguya sahip ve her zamanki gibi akıcı. Başka deyişle teması, kurgusu ve diliyle belki de en iyi Ahmet Altan romanı örneği.
EVEREST YAYINEVİ