9 yönetmenin çektiği 10'ar dakikalık kısa filmlerden oluşan filmin yönetmeninden biri olan Ezel Akay, sansür ve baskı uygulandığını belirterek twitter'dan isyan etti.

hurriyet.com.tr'ye konuşan Akay " "Ulaşım A.Ş parası ödendiği halde F TİPİ FİLM posterlerini 'uygun bulmadık' diye yayınlamıyor. Orası babalarının malı değil. Bu yaptıkları ticari ahlaka da uymaz. Bu bir sansürdür ve nedeni politiktir. Bazı çevrelerden inanılmaz bir baskı ve sansür uygulanıyor. Buna bazı sinema salonları da dahil oldu. Böyle bir baskı olacağını hiç düşünmemiştim " dedi.

İSTANBUL ULAŞIM: MÜDAHALE YOK

İstanbul Ulaşım’dan, “F Tipi Film”ne sansür uygulandığı iddialarına yalanlama geldi. Filmin yönetmenlerinden Ezel Akay’ın twitter’dan duyurduğu ve İstanbul metrosuna astırılmadığı iddia edilen reklam afişiyle ilgili İstanbul Ulaşım’dan Hürriyet’e yapılan açıklamada, afiş görseline herhangi bir müdahalede bulunulmadığı ifade edilip şöyle denildi:

“İBB İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından işletilen M1 Aksaray – Havalimanı Metrosu, M2 Şişhane – Hacıosman Metrosu, T1 Bağcılar – Kabataş Tramvayı, T4 Topkapı- Habibler Tramvayı, F1 Taksim – Kabataş Füniküleri ve Teleferik hatlarında reklam alanlarının kiralanması ile ilgili yetkili firma Medya Pano’dur. Reklam firması ile akdedilen sözleşmeye göre afiş onaylarında sadece, yasalara uygunluk, şiddet ve ayrımcılığın teşvik edilmemesi, rekabet ilkelerine uygunluk, kişilik ve kurumsal kimlik haklarının tahkir edilmemesi gibi konulara dikkat edilmekte ve bu durumlara sebep olan görsellere müdahele edilmektedir. Bu kapsamda sözkonusu afiş görseline tarafımızca her hangi bir müdahalede bulunulmamıştır.” Fatma AKSU/İSTANBUL