Tarih boyunca peygamberlere ev sahipliği yapan, kutsallığıyla üç semavi dinin  gözdesi olan, yeryüzüne halka halka yayılan bereketin merkezi, güçlünün elinde olduğunda sahibinin izzet kazandığı Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın  tarih boyunca düşmanları var  olduğu gibi, canları pahasına onu kaybetmemek için herşeyi göze alan muhafızları da olmuştur. 

Ayetler ışığında baktığımızda, Beytül-Makdis’e annesi tarafından adanan ve Rabbimizin dilemesiyle bir kız çocuğu olarak dünyaya gelen ve Aksa’nın muhafızı olarak  hayatını bu gaye üzere geçiren ilk muhafız ve gönlünü Allah'a bağlayan ilk murabıt  Hz Meryem’dir. Yüzyıla yakın bir süredir işgal altındaki bu kutsal topraklarda hertürlü zulme rağmen varlıklarını koruyup,  çağımızın en şerli ve sinsi  düşmanına karşı hak-batıl  mücadelesi veren Filistinli- Kudüslü kadınlar,  aynı zamanda tüm ümmet adına Mescidi Aksa’da İslam sancağını taşıyorlar. Dünyanın büyük güçleri tarafından desteklenen İsrail karşısında dik durarak zulme  meydan okuyan bu kardeşlerimizin  gayretleri takdire şayandır. 

İşte bu mücadeleyi ve Mescid-i Aksa ve vatanları uğrunda çektikleri tüm zulümlere rağmen, Filistin halkının direnişini, sabrını, cihadını, tevekkülünü gözler önüne seren yönetmenliğini Tülay Gökçimen’in yapımcılığını Kudüs Bilinci Derneği’nin yaptığı  "BİZ BURADA KALACAĞIZ" (سوف نبقي هنا) Belgeseli’nin ilk gösterimi 24 Nisan Pazar günü saat 15:00’da İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecektir. 
Programda ayrıca Arastırmacı ve Kudüs Uzmanı Musa Biçkioğlu ve Prof. Dr. Abdülfettah El- Awaisi konuşmacı olarak yer alacaktır. 

 

Kaynak: HABER7.COM