Her sabah bir bardak ballı su içmek, kabızlık gidermeden zayıflamaya, daha enerjik hissetmekten ödem söktürmeye kadar pek çok mucizevi faydalar sağlıyor. Öncelikle bazı püf noktalarına özen göstererek her sabah taze ballı su hazırlayabilirsiniz.

Oda sıcaklığında veya kaynayıp ılınmış bir bardak suya bir çay kaşığı bal ekleyip iyice karıştırın. Sabah, dişlerinizi fırçaladıktan sonra aç karna ballı su için. Bal, hassas bir besindir ve yüksek sıcaklıkta tüm değerli özelliklerini kaybettiğinden kesinlikle kaynar veya sıcak su kullanmamalısınız.

Kabızlığa birebir

Sabahları aç karna ballı su içmek kabızlığa iyi gelir. Çünkü bal bağırsakları rahatlatıp dışkı geçişini kolaylaştırır. Ayrıca, balın antiseptik özelliği sayesinde bağırsaklardaki zararlı bakteriler de böylece yok olur.

Şeker krizleri için ideal

Balın içeriğindeki doğal şeker tatlı ihtiyacını karşılayarak düzenli kullanımda tatlı krizlerinin yok olmasını sağlar. Özellikle ayrılık, sınav, yakınızın ölümü, yoğun iş temposu gibi stresli durumlarda artan tatlı isteğini, ballı su sayesinde doğal yollardan giderebilirsiniz.

Mide rahatsızlıklarında çok faydalı

Ballı su mideye gelir çünkü içeriğindeki iyileştirici ve asit dengeleyici maddeler sayesinde midedeki ekşime ve yanmayı önler. Düzenli ballı su kullanımında şişkinlik, reflü, gastrit gibi başlangıç seviyesindeki hastalıklarda mucizevi etki gösterir.

Kaynak: HABER7.COM